CRNA GORA: Nadničari prodaju krv za 50 evra

U velikoj krizi nadničari se nadaju da će koru hleba za porodice zaraditi makar tako što će prodati dragocenu tečnost, jer je sve manje posla zbog teške ekonomske situacije u zemlji i manjka građevinskih radova

  • 6

Krv se u Podgorici može kupiti i to po ceni od 30 do 50 eura za 300 mililitara. Berza krvi nalazi se kod Sat kule, odnosno na mestu gde nadničari čekaju da ih neko angažuje za teške fizičke poslove.

Neki do njih spremni su i da umesto lopatom, dnevnicu zarade na Odeljenju za transfuziju krvi. Njima se obraćaju porodice bolesnika koje ne mogu na drugi način doći do dragocene tečnosti.

Jedan od nadničara kazao je reporteru "Blica Crna Gora" da je spreman da proda 300 mililitara krvi za 50 eura. Kad je shvatio da razgovara sa novinarom, on se naljutio i rekao da ne dolazi u obzir fotografisanje, odnosno da i to može ako se plati.

U velikoj krizi nadničari se nadaju da će koru hleba za porodice zaraditi makar tako što će prodati dragocenu tečnost, jer je sve manje posla zbog teške ekonomske situacije u zemlji i manjka građevinskih radova.

Majka jednog teško obolelog Podgoričanina potvrdila je za "Blic Crna Gora" da je bila prinuđena da plati "dobrovoljnog" davaoca krvi.

- Niko od nas nije mogao zbog zdravstvenih problema da bude davalac. Rešili smo da platimo nadničaru da bi dao krv uoči operacije. To je bio jedini način. Bilo je hitno, a naši rođaci žive daleko - kazala je ona.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBA

    28. jun 2013 | 18:18

    Kad je to Nele Karajlic predvideo... SVAKA MU CAST!!! Eto koliko su svi daleko dogurali. U svim ex YU republikama samo beda, glad i nemastina... Jedino kriminal cveta. Vise niko nije u sastavu Srbije koja je unazad godinam kvalifikovana kao glavni krivac svih problema. Dakle sta je sad problem???

  • Dragan

    28. jun 2013 | 22:36

    Pa sta, i ja sam davao 400 za sok na cevcicu i cokoladu

  • G-Man

    29. jun 2013 | 01:11

    Srbija vam sad nije bukagija... Ni nama ne cvetaju ruze, al ste mislili da ce vama cvetati kad nas se otarasite... Zajedno bi bili i lepsi i jaci braco Crnogorci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA