Petak, 23.05.2008.

11:17

Da li je neko nekome pretio

Portparol DSS-a Andreja Mladenović tvrdi da je predsednik Srbije Boris Tadić pretio funkcioneru Nove Srbije Miroslavu Markićeviću tokom konsultacija. DS je to demantovao.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Mladenović traži od Tadića da se javno izvini i povuče pretnje. "Nepobitna je istina da je Boris Tadić tokom sastanka sa delegacijom DSS-NS, obraćajući se Markićeviću, rekao, citiram, 'I ja mogu nekoga da likvidiram'", naveo je Mladenović. DS saopštava da DSS iznosi neistine.

On je rekao da je veoma važno da Boris Tadić uputi javno izvinjenje Markićeviću i da "povuče izrečenu pretnju, kako bi se odmah stavila tačka na ovaj teški i nepoželjni incident".

"Očekujući to izvinjenje, DSS i NS će se za sada uzdržati od davanja daljih kvalifikacija pretnje koju je Tadić izrekao", rekao je Mladenović.

Predsednik Izvršnog odbora NS-a Miroslav Markićević izjavio je da je na jučerašnjim konsultacijama kod predsednika Srbije doživeo neprijatnost, jer mu je predsednik uputio preteće reči.

On je naveo da je predsednik Tadić, govoreći o predizbornoj kampanji u kojoj je "neko pominjao motke" i u kojoj je nazivan "izdajnikom", rekao da se nikada ne bi tako ponašao, ali da "to ne znači da on (Tadić) nekoga ne bi mogao da likvidira".

Kabinet predsednika Srbije je "najodlučnije i najenergičnije odbacio tvrdnje da je Tadić bilo kome pretio likvidacijom".

DS: Neistine i obmana

Demokratska stranka saopštila je da je koalicija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije (DSS-NS) nastavila da iznosi neistine i obmanjuje građane, tvrdeći da im predsednik Republike preti.

"Oni koji u svojoj kampanji nisu birali psovke, uvrede, kletve i pretnje, sada pokušavaju da se lažno predstave da su žrtve pretnji", saopštio je DS.

"Koalicija DSS – NS u predizbornoj kampanji stvarala je atmosferu linča u Srbiji, delila građane na patriote i izdajnike, predsednika Srbije nazivala državnim neprijateljem i Judom, organizovala spaljivanje njegovih slika i pretila egzodusom Srba sa Kosova u slučaju njegove pobede", navodi se u saopštenju.

Demokratska stranka podsetila je da je Vojislav Šešelj u Hagu potvrdio da on lično pravi novu vladu Srbije sa Vojislavom Koštunicom na čelu.

"Demokratska stranka Srbije je u predizbornoj kampanji negirala da je postignut pakt Šešelj – Koštunica, ali to se odmah posle izbora pokazalo istinitim", saopštio je DS.

Vlada DSS i SRS, koju bi faktički vodio Vojislav Šešelj, odmah bi poništitila SSP, a sada se otkriva i namera da se amnestiraju ubice pokojnog premijera Đinđića, kao i ubice sa Ibarske magistrale, dodaje se u saopštenju.

Mićunović: Pokušaj relativizacije Šešelja

Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović smatra da se iza tvrdnji da je Boris Tadić na konsultacijama pretio likvidacijom funkcioneru Nove Srbije "žalosni pokušaj da se relativizuju" izjave Vojislava Šešelja sa kojim "narodnjačka" koalicija namerava da pravi vladu.

"Smešno je to kukanje pred javnošću kako su, maltene, žrtve oni koji potpisuju ili će potpisati sa Šešeljem sporazum o vladi, a čuli smo Šešelja, glavnog čoveka za konstrukciju te buduće vlade, kako on govori i o živima i o mrtvima i o svim pretnjama", izjavio je Mićunović Tanjugu.

Mićunović je istakao da optužbe protiv Tadića iznose oni koji su u predizbornoj kampanji pretili svim i svačim - od Račićevih pištolja do motki kojima će sačekati one koji potpišu sporazum sa Evropom, oni koji su bacali čini i prokletstva na političke protivnike i nazivali potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU Judinim pečatom.

"Odjednom su se oni našli uvređeni zato što je predsednik u jednom neformalnom delu razgovora rekao jednom od aktera 'narodnjačke' koalicije da je bilo ružno ponašanje i te pretnje koje su oni upućivali, a da te pretnje, naravno, njega nisu uplašile niti bilo koga, i da te fizičke pretnje ne treba da budu predmet političkih razgovora, jer svako može da, naravno, koristi pretnju bilo kome", rekao je Mićunović.

I o drugim reakcijama na izjavu Šešelja čitajte u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: