Srbija

Četvrtak, 27.06.2013.

10:13

Cena nafte blizu 96 dolara za barel

Cena sirove nafte je porasla, usled očekivanja da će američka Uprava federalnih rezervi zadržati postojeći program monetarnih podsticaja.

Izvor: Tanjug

Default images

Američka laka nafta za isporuku u avgustu poskupela je na Merkantilnoj berzi u Njujorku za 40 centi i ugovorana je po 95,90 dolar za barel, dok je barel severnomorske nafte tipa "brent" na berzi u Londonu poskupeo za 66 centi na 102,32 dolara za barel, prenosi agencija AP.

Jučerašnji podaci su pokazali da je američka ekonomija u prvom tromesečju ove godine napredovala tempom od 1,8 odsto, što je značajno niže u odnosu na prethodnu procenu rasta od 2,4 odsto.

Takvi podaci su podstakli nade da će Fed zadržati svoj program otkupa obveznica, uprkos nedavnom obećanju prema kom bi sredinom naredne godine mogao u potpunosti prekinuti sa mesečnom kupovinom državnih obveznica u vrednosti od 85 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija objavila: Britanci digli uzbunu

Ruski istraživački brodovi, kojima upravlja Ruska agencija za otkrivanje mineralnih rezervi za komercijalnu eksploataciju (Rosgeo), pronašli su stotine milijardi barela rezervi nafte i gasa na Antarktiku u oblastima na koje polaže pravo Velika Britanija.

13:25

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

22 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Statistički izveštaj Banke za međunarodna poravnanja (Bank of International Settlements – BIS) za poslednji kvartal 2023, kao i godinu u celini, pokušava da sagleda protok gotovine kroz međubankarske sisteme u celom svetu.

8:31

24.5.2024.

1 d

Podeli: