Capital.ba

Saniranje elektromreže biće realizovano

24.06.2009. / 17:58

elektrokrajinaSRBAC,  Direktor “Elektrokrajine” Banjaluka Željko Kovačević izjavio je danas da će ugovor, koji je ovo preduzeće potpisalo sa opštinom Srbac, a koje ga obavezuje da do 2010. godine uloži 1,2 miliona KM u saniranje ovdašnje elektromreže, biti realizovan.

“Opština Srbac treba da bude spokojna kada je riječ o realizaciji ovog ugovora koji je potpisan prošle godine. Tačno je da će u nekim opštinama doći do sporijeg ulaganja, ali to Srbac neće osjetiti, jer trenutno ima najlošiju distributivnu mrežu na prostoru koji pokriva `Elektrokrajina` Banjaluka”, rekao je Kovačević.

On je danas u Srpcu razgovarao sa načelnikom opštine Mirkom Kojićem o realizaciji planiranih investicija u elektro-infrastrukturu na području ove opštine.

“Iako je ekonomska kriza zahvatila i elektrosistem RS i BiH preduzeli smo brojne mjere da njene posljedice ublažimo”, dodao je Kovačević i naglasio da su razgovori sa Vladom RS u vezi sa uvođenjem još jednog reprograma za plaćanje duga za utrošenu električnu energiju povoljno završeni.

Prema njegovim riječima, Vlada RS je, imajući u vidu veliku ekonomsku krizu koja pogađa sve slojeve društva, dala saglasnost o uvođenju trećeg ciklusa reprograma za plaćanje duga za struju, pa će potpisivanje ugovora sa pravnim licima i domaćinstvima početi 1. jula.

On je apelovao na građane da ne propuste ovu šansu, jer je pitanje kada će ona da se pojavi.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!