Capital.ba

Vrankić: Stendbaj aranžman nije propao

24.06.2009. / 15:33

dragan-vrankicSARAJEVO, Ministar finansija i trezora BiH Dragan Vrankić izjavio je danas da stendbaj aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom nije propao, već da je došlo do zastoja, jer nije ispunjen jedan uslov.

“Nadam se da će tokom naredne sedmice biti ispunjen i da ćemo nastaviti pregovore sa MMF-om i realizovati stendbaj aranžman”, rekao je Vrankić na konferenciji za novinare nakon susreta sa predstavnicima finansijskog sektora u BiH.

Vrankić ističe da Vlada Federacije BiH treba da izvrši obavezu koju je preuzela pismom namjere.

“Pismo namjere se još nije ohladilo u Vašingtonu a mi smo pod pritiskom promijenili član 4 Intervetnog zakona”, rekao je ministar finansija i trezora BiH.

Prema njegovim riječima, dispozicija je jasno ukoliko obaveze za stendbaj aranžman budu ispunjene naredne sedmice može se očekivati sjednica Odbora MMF bude oko 15. jula.

“Ukoliko to ne bude učinjeno sjednicu Odobra MMF-a možemo očekivati tek u septembru mjesecu i onda je to sasvim novi paket. Mnogo je elemenata koji govore u prilog da se obaveza ispuni naredne sedmice”, dodao je Vrankić.

On je ponovio stendbaj aranžmana nema alternative te da se njima svijetu šalje jasna poruka da je BiH stabilna zemlja i da se nalazi pod kontrolom MMF-a, te da nije rizična za plasiranje kapitala.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!