Capital.ba

Pohvale za angažman Evropske banke u BiH

24.06.2009. / 14:15

evropska-centralna-banka1STRAZBUR, Savjet Evrope snažno je danas podržao aktivnosti Evropske banke za obnovu i razvoj u zemljama čije su ekonomije u tranziciji, izjavio je danas potpredsjednik Skupštine Savjeta Evrope Mladen Ivanić.

On je u raspravi o aktivnostima Evropske banke, institucije koja je formirana sa ciljem da podrži razvoj ekonomije i privatnog sektora u tranzicionim zemljama, istakao njen ogroman značaj za razvoj ekonomskih prilika u BiH, uz ocjenu da je riječ o instituciji koja najviše ulaže u BiH.

Ivanić je ukazao na poseban značaj prisustva Evropske banke u uslovima ekonomske krize, kada se drugi finansijeri povlače sa prostora zemalja u tranziciji.

On je pozdravio napore koje je Evropska banka za obnovu i razvoj postigla sa šest evropskih banaka koje su vlasnici najvećeg dijela bankarskog sektora u BiH, a čiji je novi godišnji program za BiH vrijedan više od 250 miliona evra.

To je, prema njegovim riječima, posebno značajno u uslovima ekonomske krize kada svi nastoje da čuvaju svoj kapital.

“Dodatni kapital uložen u BiH, posebno u razvoj privrede i u novo zapošljavanje, je napor koji je vrijedan pohvale”, zaključio je Ivanić. Srna

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!