Region

Četvrtak, 20.06.2013.

11:09

Nafta koči dogovor oko Prevlake

Priča o naftnim nalazištima kod Prevlake mogla bi svakako da zaoštri priču oko razgraničenja Crne Gore i Hrvatske.

Izvor: SEEbiz

Default images

Dok jedni smatraju da se nijedna strana neće odreći dobiti od zaliha nafte i da je finansijska korist presudna, drugi su, ipak, ubeđeni da neće biti problema i da će se sve rešiti bilateralnim sporazumom.

Hrvatska se, prema medijskim najavama, sprema da Crnoj Gori predloži zajednički tender za odabir kompanije koja bi pod morem u pograničnom pojasu tragala za rezervama nafte čija bi eksploatacija bila ekonomski isplativa, pišu Dnevne novine.

Iz crnogorskog Ministarstva ekonomije poručili su da ne mogu ništa reći po ovom pitanju, jer predlog još nijesu ni dobili.

"Što se tiče principa međunarodne saradnje u praksi su poznati modeli međunarodne pogranične saradnje u deljenju resursa i mi jesmo zainteresovani da rešavamo u tom pravcu. Ali svakako treba sačekati pre bilo kakvih izjava u tom smeru, da dobijemo zvaničnu inicijativu Ministarstva ekonomije Hrvatske", kazala je za Dnevne novine portparolka Ministarstva ekonomije Draženka Bećirović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oni se ne šale: U Rusiji skoro 100%

Ruska naftna kompanija Rosnjeft objavila je da je njen profit u prvom tromesečju 2024. kvartalno porastao za 92,8 odsto na 486 milijardi rubalja, što iznosi oko 4,96 milijardi evra.

13:48

31.5.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

9 h

Podeli: