Subota, 15.06.2013.

14:00

Otpuštena trudnica vraćena na posao

Branka Mandić koja je u petom mesecu trudnoće otpuštena iz novosadskog Centra za socijalni rad krajem prošle godine, vraćena je na posao, piše RTS.

Izvor: RTS

Default images

Sociološkinja Branka Mandić u petom mesecu trudnoće dobila je otkaz u Centru za socijalni rad, nakon što joj je istekao ugovor o privremenim poslovima, gde je radila kao pripravnica.

Nakon što je dobila otkaz, Mandićeva je 2. januara bila primljena u bolnicu u kojoj je ležala dve nedelje, a njen muž Dušan rekao je tada da su doktori uspeli da spreče pobačaj zbog stresa, što je bilo konstatovano i u lekarskim nalazima.

Gradonačelnik Miloš Vučević pozvao je 1. februara upravu Centra za socijalni rad da Mandićevu "hitno" vrati na posao.

Vučević je ocenio da je praksa otpuštanja trudnica "nedopustiva", jer je opadanje nataliteta jedan od najvećih problema Srbije, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Novi Sad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: