Petak, 14.06.2013.

07:20

Formiran upravljački tim ZSO

U pregovorima Beograda i Prištine danas je u Briselu ustanovljen upravljački tim Zajednice srpskih opština.

Izvor: Beta

Default images

Taj tim će do održavanja izbora na Kosovu obavljati važne funkcije u skaladu sa Sporazumom o normalizaci odnosa, saopštio je šef tima Beograda Marko Đurić.

U izjavi novinarima u Briselu posle ovonedeljenih pregovora o primeni Sporazuma, Đurić je rekao i da je postignut značajan napredak u oblasti policije.

Šef tima Beograda za pregovore o implementaciji Sporazuma je dodao da je pokrenut postupak za postavljanje regionalnog komandanta policije Zajednice srpskih opština i da očekuje da iduće nedelje s tim u vezi budu ostvareni pozitivi rezultati.

To će, po rečima Đurića, ojačati Zajednicu srpskih opština, koja će kroz nove institucije ostvarivati svoja kolektivna prava na način koji je predviđen Sporazumom, a biće stvoreni i preduslovi za za održavanje izbora.

Đurić je dodao da će za takav razvoj događaja od izuzetnog značaja biti rasprava koja treba da se održi iduće nedelje u Briselu.

Kada je reč o sektoru pravosuđa, o kojem su takođe vođeni pregovori u Briselu, Đurić je objasnio da za sada nije postignut bitniji napredak, jer je to krajnje osetljiva tema.

"Tu su razgovori osetljivi i teški i dve strane još nisu uspele da približe stavove", rekao je Đurić i dodao da se nada da će sledeće nedelje i u toj oblasti biti postignut napredak.

Đurić je naveo i da bi oficiri za vezu trebalo da počnu da rade od 17. juna.

Na pitanje kako komentariše izjavu šefa prištinskog tima Edite Tahiri da se očekuje novi trojni sastanak povodom primene sporazuma, Đurić je uzvratio da nije čuo za tu izjavu, ali je naglasio da postoji samo jedan plan primene sporazuma i radne grupe koje na osnovu samo tog plana primene izrađuju konkretna rešenja za sva pitanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: