Otac ubio bolesnu ćerku iz samilosti, osuđen na dve godine!

Josa Gregurić je u oktobru 2012. godine ubio teško bolesnu ćerku Marijanu (23) ubrizgavanjem otopljenih tableta kroz sondu za hranjenje i rezanjem rane na ruci od koje je iskrvarila

  • 4

Županijski sud u Sisku danas je nepravosnažno osudio Josu Gregurića (57) na dve godine zatvora zbog ubistva teško bolesne ćerke.

Podsećamo, njegova ćerka je bila u stanju vegetativne kome. Godinu će odslužiti u zatvoru, dok će, kako piše Večernji list, druga godina zatvora biti zamenjena uslovnom slobodom.

Gregurić je u oktobru 2012. godine ubio teško bolesnu ćerku Marijanu (23) ubrizgavanjem otopljenih tableta kroz sondu za hranjenje i rezanjem rane na ruci od koje je iskrvarila.

- Nema sumnje da je Marijana umrla nasilnom smrću. Naše pravosuđe ne poznaje ubistvo iz samilosti, ali je pri određivanju kazne sudsko veće uzelo u obzir i sve olakšavajuće okolnosti, posebno činjenicu da je pri činjenju dela bio bitno smanjeno uračunljiv - rekla je sudija Melita Avedić obrazlažući presudu.

Ona je dodala da je Josi Greguriću izrečena najniža moguća kazna za delo koje je počinio. Zakonski minimum je pet godina zatvora. Županijski državni tužilac Stipe Vrdoljak rekao je u završnoj reči da je pravo na život iznad svakog drugog prava.

- Čin Jose Gregurića ničim se ne može opravdati jer, čak da je u pitanju i eutanazija, on nije isključio aparate nego je u ruke uzeo nož - dodao je tužilac.

U poslednjem iskazu, Joso Gregurić je rekao da je nekoliko dana pre i posle ubistva teško bolesne ćerke "trajno izbrisano iz njegovog pamćenja".

- Od prve operacije moje ćerke pre četiri godine, tuga se uvukla u našu porodicu. Svi su se radovali životu, samo je moja ćerka vegetirala bez nade -  rekao je otac.

Hrvatski mediji podsećaju da je ubijena Marijana posle operacije na mozgu tri godine vegetirala.

Posle ubistva ćerke, Joso Gregurić je i sebe teško ranio, ali su mu lekari spasli život.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Урош

    13. jun 2013 | 16:47

    Њему је живот казна, али, ставите се у његову ситуацију..

  • nina122

    13. jun 2013 | 21:32

    Ja ga ne osudjujem jer treba imati hrabrosti da skratis muke nekome tko je dio tebe a isto tako treba biti hrabar i gledati rodjenu kcerku iz dana u dan kako vegetira a ne mozes joj pomoci! Posle svega on je mozda osjetio kratko olaksanje ali ce cjelog zivota sebi postavljati pitanje:"A sta ako bi ozdravila jednog dana???" Kako je on u poodmaklim godinama vjerovatno je razmisljao o tome tko ce se brinuti o njoj poslije njegove smrti?? Da mu Bog oprosti

  • Eee

    13. jun 2013 | 19:17

    Da sam ja na njenom mestu bila bih mu do neba zahvalna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA