Srećni očevi šaraju zidove bolnice u Požarevcu!

- Svi koji dolaze da vide novorođene bebe i njihove majke nemaju drugi prilaz nego kroz te hodnike. Pošto tu nema bolničkog obezbeđenja, srećni očevi i ostali posetioci slobodno šaraju zidove i bacaju raznorazne otpatke - izjavio direktor Opšte bolnice u Požarevcu Srećko Bosić

  • 4

Snimci hodnika koji vode do porodilišta u požarevačkoj Opštoj bolnici, koji su se ovih dana pojavili na internetu, izazvali su pravi šok i ogorčenje građana. Na snimcima se vide zidovi išarani brojnim raznobojnim grafitima, pa onaj ko nije upućen nikad ne bi pogodio da se radi o zidovima neke zdravstvene ustanove.

Direktor Opšte bolnice Srećko Bosić kaže da su oni nemoćni da se bore protiv ovakvog ponašanja posetilaca.

- Svi koji dolaze da vide novorođene bebe i njihove majke nemaju drugi prilaz nego kroz te hodnike. Pošto tu nema bolničkog obezbeđenja, srećni očevi i ostali posetioci slobodno šaraju zidove i bacaju raznorazne otpatke. Čistačice te hodnike redovno čiste i svakog dana nailaze na gomilu pikavaca, iako je u samoj bolnici i celom bolničkom krugu zabranjeno pušenje - izjavio je Bosić.

Direktor navodi da se hodnici koji vode do porodilišta redovno kreče, jednom ili dva puta godišnje, ali da ubrzo ponovo bivaju išarani.

- Oduvek su na tim zidovima posetioci pisali poruke, samo su nekad to radili hemijskim olovkama, pa nije bilo toliko uočljivo i lako se uklanjalo. Međutim, poslednjih godina oni koriste sprejeve i markere koje je teško skinuti – rekao je Bosić.

Da bi se sprečilo šaranje zidova, on ne vidi drugi način nego da se zabrani poseta porodiljama.

- Pošto ne možemo da nadgledamo posetioce, rešenje može biti samo u zabrani poseta. Ipak, mi to ne želimo da radimo, već apelujemo na očeve i njihove porodice da se suzdrže od ovakve prakse – kazao je Bosić.

Upravi bolnice nije prijatno da gleda onakve snimke na internetu, ali smatraju da je najvažnije da sa novorođenim bebama i njihovim majkama bude sve u redu.

- Niko nas nije prozvao zbog loših zdravstvenih usluga u porodilištu, što je nama najbitnije, jer su nam zdravlje porodilja i njihovih beba prioritet - kaže Bosić.

Porodilište požarevačke bolnice pokriva ceo Braničevski okrug, i u njemu se mesečno rodi od 100 do 150 beba. Bosić navodi da će uslovi biti znatno bolji kad se otvori porodilište u novoj bolničkoj zgradi, koja je počela da se zida 1999. godine, na ideju Marka Miloševića.

- Ove godine kreće se u adaptaciju i opremanje nove zgrade, u čemu nam pomaže Evropska unija. Kada se otvori novo porodilište, i prilaz do njega biće drugačiji, pa ćemo naći načina da sprečimo posetioce da uništavaju bolničku imovinu pisanjem grafita - kaže Bosić.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daya

    13. jun 2013 | 13:34

    A kakav im je pogled? Kroz dzunglu! Sram vas bilo! I lopuzu bosica! Svi znamo ko je on! Zato ga i strefi infarkt!

  • Zivot.

    13. jun 2013 | 14:47

    ma dajte bre ljudi , daj da se ne lazemo . pa da li ovaj covek misli da smo mi glupi???? ovi zidovi nisu krecemi jos otlad sam se ja rodila , a od tada ima 25 godina!!! Sada kada su svi videli kakva nam je bolnica ,on prodaje price kako su ocevi krivi. ma daj. donekle i jesu, ali niko ne bi ovoliko sarao da je sve cisto. a sto se tice nove bolnice i njenog opremanja , od toga nema nista , jer to tako stoji vec ko zna koliko godina . te price su za malu decu. pokrite se usima i cutite!

  • Ševarice

    13. jun 2013 | 14:02

    Jeste, sasvim je normalno da neko pođe da vidi svoju bebu i da ponese sprej da piše grafite po bolnici?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA