Utorak, 11.06.2013.

09:15

Sarajevo: Veliki protest zbog JMBG

Za danas je u Sarajevu zakazan veliki protest nezadovoljnih nedonošenjem zakona o JMBG-u.

Izvor: B92

Default images

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da o "nametanju zakona o JMBG-u trenutno ne razmišlja, ali da su još uvek sve mogućnosti otvorene." On je najavio da bi uskoro trebalo da se održi sednica Veća za implemetaciju mira, upravo u vezi s ovim pitanjem.

Demonstracije u Sarajevu probudile su deo uspavane javnosti u BiH. Međutim, blokada Parlamenta od strane demonstaranata kod predstavnika vlasti iz Republike Srpske okarekterisana je kao državni udar i napad na nju.

Tako, protesti u Sarajevu dobijaju i političku pozadinu i postaju poligon za obračun Sarajeva i Banja Luke, kaže za B92 politička analitičarka Tanja Topić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

1 d

Svet

Jako nevreme napravilo haos

Austrijsku pokrajinu Tirol zahvatilo je jako nevreme, dan nakon što je u Štajerskoj evakuisano oko 50 ljudi zbog polava koje su izazvale obilne padavine.

10:10

10.6.2024.

1 d

Podeli: