POČELA KAMPANJA: Jeremić nosilac liste Petrovićeve stranke
Foto: Marina Lopicic

Pripreme za vruću izbornu jesen

POČELA KAMPANJA: Jeremić nosilac liste Petrovićeve stranke

Politika -
Bivše demokrate već pregovaraju da sadašnji predsednik Generalne skupštine UN bude nosilac liste Zajedno za Srbiju. Ako naši partneri hoće izbore, dobiće ih, kaže Zoran Babić iz SNS

BEOGRAD - Niko ne priznaje javno da će biti izbora na jesen, ali svi se spremaju!Iako se pominju izbori na Svetu Petku, niko osim lidera PUPS Jovana Krkobabića nije javno priznao da će ih tada i biti. Međutim, kako Kurir saznaje, u stranačkim taborima već pripremaju strategiju za buduće koalicije.Čekaju odgovorTako bivše demokrate Dušan Petrović i Vuk Jeremić već pregovaraju da sadašnji „predsednik sveta“ po povratku iz Njujorka bude nosilac liste Zajedno za Srbiju.- Jeremić uživa poverenje kod građana Srbije i uradio je mnogo za imidž naše zemlje - kaže izvor Kurira. Lider liste Zajedno za Srbiju Dušan Petrović za Kurir kaže da su Vuku vrata uvek širom otvorena i da su imali dva ozbiljna razgovora tokom njegovih prethodnih boravka u Beogradu.- Nismo razgovarali o listama. Za to je još rano, ali čekam njegov odgovor. Rekao mi je da će razmisliti i doneti odluku. Mi ga čekamo - naglasio je Petrović.Takođe, Ljajićev SDPS bi se, kako saznajemo, u novom izbornom krugu mogao naći na listi naprednjaka. Zoran Babić iz SNS smatra da narod ne treba više zbunjivati izborima, jer naprednjaci žele da građanima bude bolje u ovim teškim vremenima.- Ukoliko naši koalicioni partneri hoće izbore, ne bežimo od njih, iako ne želimo da materijalizujemo svoj izborni potencijal, koji je očigledan posle izbora u Zemunu. Želimo da nastavimo politiku koju proklamuju Vlada i Aleksandar Vučić, a to su evrointegracije, borba protiv korupcije i ekonomske reforme - naglasio je Babić.I Ljajić ističe da izbori nisu tema, a tako ni moguće koalicije.Ekonomija pre svega- O tome ćemo razgovarati kada i ako se raspišu izbori, ali to ne zavisi od stranke koju vodim - naglasio je Ljajić. Marko Selaković, portparol URS, kaže da se o izborima priča samo po medijima i da nije bilo nikakvih razgovora, a slično tvrdi i Slavica Đukić Dejanović, potpredsednica SPS.- Razgovara se o ekonomskim temama, i to su pitanja pre svih pitanja - rekla je Dejanovićeva.

Palma: Ne menjam timLider JS Dragan Marković Palma kaže da oni neće menjati svoj koalicioni tim, ali da Vlada mora rešavati teške probleme, a ne trošiti još 40 miliona evra, koliko je koštala organizacija poslednjih izbora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track