Sport

0

Ðoković preko Hasa do polufinala Rolan Garosa

Autor: DjO

Izvor: Tanjug/M. Popović

Ðoković preko Hasa do polufinala Rolan Garosa

 


Bio je ovo njihov osmi međusobni duel i peta pobeda Ðokovića. Srpski teniser revanširao se Nemcu za poraz na ovogodišnjem mastersu u Majamiju, ali je morao da se pomuči dok nije srušio otpor iskusnog rivala, trenutno 14. na ATP listi.

Has je posebno dobro igrao u drugom setu i posustao je tek u taj-brejku. Poveo je Nemac sa 4:2, ali je Ðoković ostao skoncentrisan i uporan, pa je napravio preokret, stekao prednost od 6:5 i rutinski poveo sa 2:0 u setovima.

U trećem setu Srbin je zaigrao još bolje i poveo sa 5:3, međutim, neugodni Has je uspeo brejkom da izjednači na 5:5. Ipak, Ðoković je umeo da zadrži pravi ritam i na kraju zasluženo trijumfuje nakon dva sata i 15 minuta igre.

Novak je posle duela protiv Hasa rekao da je u celini zadovoljan mečom i time što je bio "odličan u odlučujućim trenucima".

Što se tiče njegovog meča protiv Fafaela Nadala u polufinalu, Nole je kazao da je to za njega "najveći izazov ove godine". Ipak, pripremiće se najbolje i "spreman je da igra pet setova" protiv Rafe rekao je i dodao da to ne znači da će biti pet setova, što on lično ne bi voleo, iako bi publika uživala.

"U meč protiv Nadala ulazim sa puno samopouzdanja. Znamo njegove rezultate na Rolan Garosu, igrao sam protiv njega više od 30 puta, a i prošlogodišnje iskustvo u finalu Rolan Garosa mi je vrlo dragoceno", rekao je Đoković.

Novak je rekao da ne oseća poseban pritisak uoči meča protiv Nadala.

U današnjem duelu Đoković-Has publika je mahom navijala za srpskog tenisera. Đoković je bio zadovoljan amiijentom, a na molbu televizijskog novinara koji ga je intervjuisao na terenu posle pobede, pozdravio je publiku i na srpskom – pošto je to prethodnu učinio na francuskom.

U borbi za finale Ðoković se sastaje sa braniocem titule, Špancem Rafaelom Nadalom, koji je lako pobedio Švajcarca Stanislasa Vavrinku sa 6:2, 6:3, 6:1.

Drugi polufinalni par čine Francuz Žo-Vilfred Conga i Španac David Ferer.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR