Avionom iz Niša do Trsta

Regionalne vesti - Ponedeljak 03.06.2013 - 10:21

Sa aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu, trebalo bi da opet uzlete avioni za Trst i Antaliju

Aerodrom Aerodrom
Avio letovi iz Niša ka Trstu mogli bi ponovo da krenu u junu i to verovatno jedanput nedeljno. To je obećanje nosioca projekta Air.Net, aerodroma u Bariju, koji je i otkazao letove u maju zbog nerentabilnosti, kažu na niškom aerodromu.
 
Da li će i kada avioni ponovo prevoziti putnike na, kako je najavljivano, “redovnoj” avio-liniji Niš – Trst, još nije izvesno.
 
Za sada postoji obećanje da bi linija mogla ponovo biti uspostavljena tokom juna, ali sa redukovnim letovima: umesto dva, jedanput nedeljeno. To je dogovoreno na nedavnom sastanku projekta Air.Net, u okviru kojeg je i startovala ova, ali i avio-linije Mostar – Trst i Bari – Mostar, kaže direktor Aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu, Dragan Bugarinović.
 
Air.Net projekat podržava uspostavljanje direktnih vazdušnih linija duž istočne i zapadne jadranske obale. 
 
Osnovni razlog za otkazivanje letova je, kako kaže Bugarinović, to što je lider projekta Aeroporti Di Pulja (Di Puglia), glavni aerodrom Bari u regiji Di Pulja, sproveo postupak nabavke i ugovor o subvencionisanju  po prevezenom putniku. Ali prodaja nije bila zadovoljavajuća.
 
- Mi i nismo znali model subvencionisanja. Tačno je da postoji interesovanje, letovi iz Niša su na početku bili popunjeni jer su neke agencije organizovale  turistička putovanja za Trst u vreme prvomajskih i uskršnjih praznika, ali sada nema aranžmana koji bi ljude privukli da koriste te linije – kaže Bugarinović.
 
I dok je na liniji Niš - Trst bio i veći broj indivudalnih putnika, interesovanje za relaciju Trst – Mostar još je gore, pa su i ti letovi okazani.
 
Sa niškog aerodroma i dalje pet puta nedeljno do Podgorice leti Montenegro Airlines, sa konkecijama ka evropskim gradovima, a 12.juna startovaće i prvi čarter let do Antalije sa 177 putnika, koji je već sada popunjen.
 
Do Turske će avion leteti svake srede do kraja avgusta, a do Podgorice do kraja letnje sezone, do kada je Grad Niš i potpisao ugovor o subvencionisanju ovih letova.
 
Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: