Ponedeljak, 03.06.2013.

09:33

Crnogorke osvojile Trofej Beograda

Košarkašice Crne Gore trijumfovale su na „Trofeju Beograda“, pošto su u poslednjem meču turnira savladale reprezentaciju Srbije sa 73:72.

Izvor: JT

Default images

Izabranice Marine Maljković na kraju su zauzele treće mesto, iza Crne Gore i Kanade, a ispred Italije.

Crnu Goru je u tom duelu predvodila De Forž sa 20 poena, dok se u redovima našeg tima istakla Ana Dabović sa 27 poena.

Još pre duela sa Crnom Gorom bilo je poznato da naše najbolje košarkašice neće biti u mogućnosti da odbrane trofej, zbog trijumfa selekcije Kanade protiv Italije. Ipak, to nije uticalo na njihovu želju da se što bolje suprostave veoma snažnom i kvalitetnom rivalu. Dvema uzastopnim trojkama Tamare Radočaj, Srbija je u 13. minutu stekla šest poena prednosti – 20:14, koju ipak nije uspela da sačuva do kraja prvog poluvremena – 32:33.

U nastavku meča viđena je sjajna košarka. Raspoloženoj Ivi Perovanović, pridružile su se Ana Deforž i raspucana Jelena Dubljević, što je Crnoj Gori omogućilo rekordno vođstvo 44:33 u 25. minutu. Naš tim dugo nije mogao da poentira iz igre, ali kad su sestre Ana i Milica Dabović pronašle pravi ritam, usledila je fantastična serija od 12:0 za novu prednost Srbije – 45:44. Do kraja meča ekipe su se smenjivale u vođstvu, a poslednju prednost izabranice Marine Maljković ostvarile su na tačno minut pre kraja poenima Ane Dabović sa linije slobodnih bacanja - 72:71. Konačan rezultat (72:73), ispostavilo se, postavila je Ana Deforž osam sekundi pre kraja, koji naše košarkašice u preostalom vremenu nisu uspele da promene.

Svima je poznato koliko je Crna Gora dobar i kvalitetan tim. Dovoljno je samo pogledati njihov sastav i imena klubova u kojim igraju njihove reprezentativke. I na ovom meču naš najveći problem je bio skok i taj segment igre moramo da ispravimo kako znamo i umemo do početka Evropskog prvenstva. Ovim turnirom smo zadovojni, jer smo postigli željene ciljive. Odigrale smo dve odlične utakmice, dok je prvi susret protiv Kanade bio bačeno vreme. Idemo dalje, nastavljamo sa radom i ispravkama uočenih grešaka. Sutra imamo slobodan dan, a zatim sledi put u Belorusiju, gde nas očekuje novi turnir i tri teške utakmice sa selekcijom domaćina, Ukrajinom i Italijom“, istakla je Maljkovićeva.

Titulu najkorisnije igračice turnira ponela je Jelena Dubljević iz selekcije Crne Gore, kojoj je priznanja i pehare uručila nekadašnja reprezentativka Jugoslavije Eleonora Vild.

Ana Joković, potpredsednik KSS, zadužena za žensku košarku, predala je pobednički trofej kapitenu reprezentacije Crbe Gore Jeleni Škerović, kao i pehare za osvojeno drugo i treće mesto, kapitenima Kanade i Srbije Kortni Filipaitis i Milici Dabović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: