Almira Suljević iz SDP – Ovakva primjena bosanskog jezika je neprihvatljiva (Video)

12
62

Novi Pazar – Izjava Almire Suljević, upravnika Turskog kulturnog centra u Novom Pazaru, izrečene na skupu koji je organiziran u Kulturnom centru u Novom Pazaru na temu: “Interkulturalni i međuetnički dijalog, izazovi i mogućnosti – demokratski potencijali kulturne raznolikosti Srbije na putu ka Evropskoj uniji”, koji je realizirao Kulturni centar Damad u suradnji sa NVO Fractal iz Beograda a pod pokroviteljstvom Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), 28. maja 2013. godine, izazvala je burna reagovanja u Sandžaku.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

12 KOMENTARI

  1. PS:Halalite zaboravih da vam pridodam jos jednog istaknutog murtata Sulejmana Sulja Ugljanina koji i ako je vjerovatno cetvrta generacija bosnjaka-muslimana jos govori naglaskom albanskim.Poslije bosnjaka kao narod najmiliji su mi albanci ali ne volim murtate…

  2. Dragi moji sandzaklije , a posebno novopazarci tesko je boriti se sa murtatima u svojim sredinama.Oni se neprirodno isticu a bogami i prosperiraju u sredinama kojim ne pripadaju.Pored ove gospodje(iz Trpezi-Berane) o kojoj sam komentarisao sada bi se i dotakao i Rasima Ljaica.Njgovi preci su albanci iz sela Rugove a zaseoka Ljajici opstina Pec.Oni su naselili cetiri sela u Rozajama a imalo ih je i u nekoliko sela na Pesteri.Nikada nijesu bili privzeni mnogo islamu i ako nose muslimanska imena.I Ibrahim Rugiva je Ljajic ali je kao pseudonim uzeo Rugova jer sekao Ljajic sigurno ne bi proslavio kod albanaca.Tog covjeka su ukopali sa popovima.

  3. Ima ona izreka kud ce kruska vec pod krusku,ne iznenadjuje me ovaj stav ove gospodje jer poznajem genezu njene porodice.Cudne su stvari kada pojedine familije ne mogu ni za 100 godina da stabilizuju svoje gnijezdo i pored svoje vjecite lojalnosti koje iskazuju svojim dusmanima.Po porijeklu ova gospodja bi trebalo da zivi u Beranama ali takve prevrtljivce i ulizice niko ne trpi pored sebe vec ih protjeruje.Pocinju da se mijenjaju mjesta boravka i nigde smiraja.Zao mi je Novog Pazara sto ova gospodja svi gnijezdo bas u njemu.I na takvom radnom mjestu gdje moze veliku stetu da napravi.

  4. Almira, sigurno ce se citav Bihor postidjeti tvojih rijeci, kada se i ja Rozajac stidim sto sam imao takvih sugradjana kao sto si ti.
    Ovakvu izjavu mogu dati samo “halapljivi” ljudi koji sve gledaju kroz novac, interes i minut slave.
    Jadno!
    Sto se tice nas u Rozajama mi smo na poslednjem popisu stanovnistva izabrali bosanski jezik i srecni smo i ponosni zbog toga.
    “Bosnjaci smo, imamo svoje ime i svoj jezik koji je zvanicno i naucno priznat pod nazivom BOSANSKI”!

  5. Ma ko si ti ,sta si ,odakle si ,bre???Ne znam koja to funkcija moze da ti kupi CAST i DOSTOJANSTVO?Iskreno se nadam da nece jos puno vrijemena proci dok ovakvi likovi konacno ne dobiju ono sta su zasluzili,misije rupe da se u njih od stida sakriju!!!

  6. Prvi rijecnik na Bosanskome jeziku izasao je 1613 god. Prvi rijecnik na srpskom jezikuo nastao je 250 god.kasnije poznatom kradjom i falcifikatima vuka kuradzica, neku godinu zatim nastaje i hrvatski rijecnik/jezik. Da bi se posao vuka kuradzica zavrsio do kraja, dusmani uvode novi jezik u skolske sisteme, srpsko/hrvatski a potpuno iz upotrebe brisu naziv BOSANSKI JEZIK!!! Jer su znali da brisanjem jezika jednoj naciji, ta nacija prakticno vise NE POSTOJI!

  7. NISU NAMA SRBI KRIVI ZA NIŠTA, KRIVI SMO SAMI ŠTO TOLERIŠEMO OVAJ SMRAD OD SABLASTI I OSOBA KOJE BI NAM VADILI SRCA I ČUPALI ORGANE DA IH PADNE.PA KAD GOVORI DA JE BOSANSKI JEZIK NEPRIHVATLJIV, ŠTA LI BI ONDA RADILA DA JE PADNE DA RADI ONO ŠTO MISLI.MI BOŠNJACI DA IMAMO GRAM SVIJESTI I DOSTOJANSTVA OVAKVE SPODOBE BI ANATEMISALI,JAVNO LINČOVALI I IZBACILI IZ DRUŠTVENOG ŽIVOTA DA NE TRUJU BOŠNJAKE I SRBE.OVO BI BILO DOVOLJNO DA SVI USTANEMO NA NOGE I DA DEMONSTRACIJAMA I SVIM MOGUĆIM SREDSTVIMA SPREČIMO OVO SMEĆE OD STOKE ŠTO NAS DRŽI POD KOLONIJALNIM JARMOM VEĆ DVIJE DECENIJE.NEBI TAD OVA SMRDLJIVA KALAŠTURA MOGLA DA HULI NA NAŠE SVETINJE.MOLIM REDAKCIJU DA OVO NE BRIŠE JER OVO NIJE VRIJEĐANJE ZA OVU OSOBU NEGO POHVALA JER JE UISTINU ZASLUŽILA MNOGO GORE RIJEČI A I DJELA

  8. Dragi moji Bošnjaci ovakve ste vi doveli da vladaju,pričaju,zastupaju vaše interese…Hvalili su samo još ministri i orkestar bi bio kompletan…..Da nezaboravim onog višegodišnjeg tehničkog iz Beograda.Ali mislim da su opet gume u pitanju….

  9. ma ni ona Almira kao i njen suprug Faruk Suljevic cu drzavljani Crne Gore.Almira je iz Rozaja aovaj drugi selo neko pored Bijelog Polja.mozda traze da im maternji umesto bosanskog bude crnogorski jezik. ma boli nih uvo za Novi Pazar.dosli iz mesta u kojim svoju nesposobnost nisu mogli da unovce.ma Novi Pazar je dzenet za hadaljeve koji dolaze sa strane.

    • ss, nema potrebe za vrijedjanjem i generalizovanjem…
      Njih su stranka (SDP) i Novi Pazar ovako oblikovali :)))nije Rozaje, niti Bijelo Polje.
      Sto se tice “hadaljeva sa strane”, nisu vam krivi sto stagnirate i dozvoljavate da vas drugi gaze, izborite se za svoj status.

  10. Predstavnica Turskog kulturnog centra u N.P., na ovako arogantan nacin se izjasnjava protiv maternjeg jezika Bosnjaka. Pa draga Gospodo Bosnajaci u Sandzaku, pa da li je moguce da ovakve ne – i polupismene osobe predstavljaju kulturne institucije Bosnjaka i Turaka.Umjesto da se na kulturan i demokratski nacin ( uz postovanje za druge jezike),bori za uspostavu i izucavanje Bosnjackog jezika,koji za sobom povlaci izucavanje Bosnjacke, historije, kulture, tradicije),ona se tom prijedlogu protivi.Pa dokle cete da glasate ovakve osobe da vas predstavljaju, ovo je sramota i vrijedjanje Bosnjacke inteligencije.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.