Vesti

0

Labris:Zakon o istopolnim zajednicama nije legalizacija gej brakova

Autor: RF

Izvor: Tanjug

Labris:Zakon o istopolnim zajednicama nije legalizacija gej brakova


Kako je navedeno, neprimerenom kampanjom može da se zbuni javnost i ugrozi proces donošenja bitnog tehničkog zakona kojim bi se regulisalo nasleđivanje, zajednička imovina, socijalna zaštita i druga važna pitanja za istopolne zajednice.

Iz Labrisa navode da je reč o zajednicama života dve istopolno orijentisane osobe koje nemaju nikakva prava jer njihov odnos nije pravno prepoznat.

Iz te organizacije dodaju i da će na okruglom stolu koji početkom juna organizuje Kancelarija za ljudska i manjinska biti predstavljeni modeli zakona o priznavanju pravnih posledica promene pola i utvrđivanja tranšeksualizma, o razlozima i postupku ograničenja i zaštite pojedinih prava i sloboda i registrovanim istopolnim zajednicama, a da se ne radi o javnoj raspravi o "gej braku".

U saopštenju se navodi da će Labris uzeti učešće na okruglom stolu,a da su ciljevi da se ukaže na pravnu nevidljivost istopolnih zajednica i diskriminatornu praksu zbog pravne neregulisanosti.

"Želimo da informišemo širu javnost o problemima sa kojima se suočavaju istopolni parovi u svakodnevnom životu zbog nepostojana pravne regulative, kao i upoznavanje predstavnika vlasti sa predloženim Modelom zakona o registrovanim istopolnim zajednicama", navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR