Utorak, 28.05.2013.

17:22

Preteća pisma "Ikei"

Švedska grupa za proizvodnju nameštaja Ikea dobila je u Francuskoj nekoliko pretećih pisama u kojima se od nje traže veća davanja za dobrotvorne svrhe.

Izvor: Beta

Default images

Ukoliko to ne učini, Ikei se preti odmazdom već od danas, navela je kompanija u saopštenju.

Informaciju je prvobitno objavio list "Parizijen".

"Ikea je dobila pisma u kojima se traži od kompanije da da veće poklone određenim dobrotvornim organizacijama uz pretnju odmazdom ako to ne učini", navela je uprava kompanije u saopštenju.

"Ovom ucenom pokušava da se naškodi ugledu kompanije", dodaje se u saopštenju i podseća da je Fondacija Ikea finansirala sa ukupno 82 miliona evra razne projekte širom sveta tokom 2012. godine.

Jedan izvor blizak slučaju rekao je da je situacija veoma ozbiljna kako za Ikeu, tako i za istražitelje, pošto je rok za ispunjavanje uslova već danas.

Preteća pisma poslata sa nepostojeće pariske adrese potpisana su imenima Frank Stil i Robin Vud (što je igra reči sa Robinom Hudom).

U Ikeine radnje su tokom 2011. stizale pretnje kada su postavljene male eksplozivne naprave u Belgiji, Francuskoj, Holandiji, Češkoj i Nemačkoj.

Ucenjivači su tada tražili šest miliona evra. Dva Poljaka uhapšena u oktobru iste godine na severoistoku Poljske priznali su da stoje iza toga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: