"Decentralizacija uslov za izbore"

Decentralizacija bi trebalo da bude uslov za izlazak Srba na lokalne izbore na Kosovu 15. novembra, smatra Rada Trajković.

Izvor: B92

Sreda, 17.06.2009.

14:48

Default images

Predsednica Izvršnog odbora Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije Rada Trajković je agenciji Beta rekla da bi Srbija, bez obzira na legitiman stav da je Kosovo sastavni deo države, trebalo da ovlasti neke predstavnike kosovskih Srba da sa prištinskim vlastima pregovaraju o decentralizaciji.

"Mislim da liderstvo u Prištini nije spremno na podršku procesu decentralizacije. S druge strane, deo međunarodne zajednice ćuti o decentralizaciji, jer prosto misle da to prilično košta, a svaka integracija zaista mnogo košta", navela je ona.

Prema njenim rečima, Srbi ne treba da odustanu od toga da postanu deo vlasti u kosovskim gradovima.

"Preko Srba koji su proterani treba da izađemo i damo svoje predstavnike u gradskim skupštinama kao što su Priština, Peć, Đakovica i ostala mesta gde bi mogli da kandidujemo povratak kao temu", navela je Trajkovićeva.

Ona je ocenila da je tužno čuti pitanje: "Da li ćete dobiti podršku Beograda za izlazak na izbore?"

"Nismo toliko glupi da ne možemo da na jedan relevantan, ozbiljan i temeljit način branimo intertese našega naroda koji je već 10 godina veoma često predmet manipulacija i političkih igara", navela je predsednica Izvršnog odbora Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije.

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiju zakazao je juče opštinske izbore na Kosovu za 15. novembar.

Rada Trajković biće gošća emisije “Kažiprst“ Radija B92, sutra od 9.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: