Tekst objavljen: 27.05.2013 11:33        


Prosečna neto zarada, isplaćena u aprilu u Srbiji iznosi 46.530 dinara i u odnosu na zaradu isplaćenu u martu, veća je za 11,6 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Naftašima u Srbiji prosek plate preko 1.500 evra

Podaci zvanične statistike pokazuju da je najveća prosečna zarada, od 168.784 dinara, ostvarena u proizvodnji koksa i derivata nafte.

Plate iznad 100.000 dinara imaju i zaposleni u sektorima eksploatacije sirove nafte i prirodnog gasa, uslužnim delatnostima u rudarstvu, u oblasti upravljačkih delatnosti i savetovanja u naučnim i informacionim delatnostima, zatim u reklamiranju i istraživanju tržišta, skladištenju i pratećim aktivnostima u saobraćaju...

Zvanično su najmanje plaćeni radnici koji zaradu ostvaruju u oblasti kinematografske, televizijske i muzičke produkcije, svega 19.592 dinara mesečno.

Manje od polovine proseka su zarade i u brojnim drugim delatnostima: tekstilnoj industriji, proizvodnji nameštaja, trgovini na malo, delatnostima pripremanja i posluživanja hrane i pića, raznim uslužnim delatnostima...

Gledano po regionima, najveće prosečne zarade, od 57.149 dinara, u Beogradskom su regionu, dok su iznad 40.000 zarade još samo u regionu Vojvodine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
najniže plate najveće plate Srbija zarade plate prosečna zarada prosečna plata

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana