Nedelja, 26.05.2013.

22:48

SNS: Pobedili smo u Kosjeriću

Koalicija SNS, DSS i NS, prema obrađenim rezultatima sa svih 29 biračkih mesta u Kosjeriću osvojila je 48,39 odsto, saopšteno iz štaba SNS u tom gradu.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Šef izbornog štaba te stranke u Kosjeriću Luka Petrović je Tanjugu rekao da je izlaznost na birališta prema obrađenim podacima te stranke bila 68,06 odsto odnosno da je na birališta izašlo 7.064 glasača i da je SNS sa DSS i NS osvojila 15 od 27 odborničkih mesta za skupštinu opštine Kosjerić.

On je precizirao i da je koalicija DS-LDP, prema tim podacima, osvojila pet mandata sa osvojenih 18,05 odsto glasova, SPS-PUPS-JS-URS tri mandata sa 11,83 odsto osvojenih glasova, SPO dva mandata sa 8,57 odsto glasova i SDPS Rasima Ljajića takođe dva mandata sa osvojenih 6,53 odsto glasova, dok su ostale liste bile ispod cenzusa.

"Želeo bih da se zahvalim građanima Kosjerića na iskazanom poverenju SNS i njenom lideru Aleksandru Vučiću", rekao je Petrović.

On je ukazao da će se SNS truditi da nastavi putem koji je započeo Vučić i da Kosjerić, koji je, kako je naglasio, dugo godina zapostavljan i sistematski uništavan, konačno krene pravim putem.

Na lokalnim izborima u Kosjeriću danas nisu zabeležene nepravilnosti, a odziv je bio veliki.

SPO zadovoljan sa 8 odsto

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove Aleksandar Jugović izjavio je u nedelju uveče da je ta stranka na izborima osvojila više od osam odsto glasova i da su u SPO-u zadovoljni rezultatom.

"Ovo su nove, realne, političke okolnosti. Poverenje građana dobile su stranke koje su pokazale da imaju rešenja za nagomilane probleme, među kojima je i SPO", rekao je Jugović u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

LDP: Ostvarili smo odličan rezultat

Liberalno demokratska partija ostvarila je odličan izborni rezultat na lokalnim izborima u Kosjeriću, saopšteno je iz ove stranke.

Podrška skoro 20 odsto birača potvrdila je i ispravnost odluke da LDP u Kosjeriću nastupi u koaliciji sa Demokratskom strankom, dodaje se u saopštenju.

Ostvareni rezultat, neuporedivo bolji od svih prognoza koje su davane uoči izbora, naročito dobija na težini kada se imaju u vidu okolnosti u kojima je vođena kampanja i nezapamćeno šikaniranje kojem su bili izloženi naši aktivisti, kažu iz LDP-a.

Neviđeno prljava kampanja i terorisanje onih koji su u Kosjeriću odlučili da se politički suprotstave koaliciji SNS-NS-DSS nije zastrašila naše birače. Oni su prepoznali značaj vrednosti LDP-a i ukazali joj poverenje, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

185 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: