Subota, 25.05.2013.

14:40

Žalba zbog puštanja Budimira?

Tužilaštvo BiH najavilo je da će se žaliti na odluku Suda BiH o ukidanju pritvora predsedniku Federacije Živku Budimiru.

Izvor: Tanjug

Default images

"Tužilaštvo BiH zajedno s policijskim agencijama nastavlja intenzivnu istragu u "predmetu Budimir i drugi" u pravcu podizanja optužnice, koja se očekuje uskoro", istakao je u izjavi za medije portparol Tužilaštva Boris Grubešić.

Sudija za prethodni postupak Suda BiH, odlučujući u ponovljenom postupku, a shodno odluci Ustavnog suda BiH, donela je rešenje kojim se odbija kao neosnovan predlog Tužilaštva BiH za određivanje mere pritvora prema osumnjičenima - predsedniku Federacije BiH Živku Budimiru, Petru Barišiću, Ivanu Jurvčeviću, Saudu Kulosmanu i Hidajetu Haliloviću, pa su svi oni pušteni na slobodu.

To je sinoć novinarima saopštila portparolka Suda BiH Aida Delić Volaš.

Ona je rekla da je Ustavni sud BiH analizirao dokaze kojima se rukovodio Sud BiH kada je prvobitno odredio meru pritvora za osumnjičene i utvrdio da nisu ispunjeni standardi koji su propisani zakonom.

Predsednik Federacije BiH Živko Budimir uhapšen je 26. aprila zbog sumnje da je primio mito za pomilovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: