Gitarista Džo Satrijani (Joe Satriani) održaće večeras od 20.30 u beogradskom Sava centru koncert na kome će pored brojnih dobro poznatih starih kompozicija izvesti i nove sa nedavno objavljenog albuma „Unstoppable Momentum“, koji promoviše na evropskoj turneji.


„Iskreno se nadam da će se mojim fanovima u Beogradu dopasti šou sa kojim dolazimo. To znači odličan bend, dosta starih stvari, dosta stvari sa novog albuma, zanimljiva scenografija… Ukratko, nema razloga da to ne bude dobra rokenrol predstava u kojoj ćemo svi uživati“, kaže Satrijani. Prateći bend na njegovoj turneji koja posećuje Beograd činiće pored Kinelija za klavijaturama i na gitari, basista Brajan Beler (Bryan Beller) i bubnjar Marko Mineman (Marco Minnemann). Ulaznice za koncert Džoa Satrijanija su u prodaji na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim po cenama od 1.800, 2.100, 2.500 i 3.000 dinara.

Džo Satrijani slovi za gitarskog heroja još od proboja na svetsku scenu koji mu se desio sa albumom „Surfing with the Alien“ (1987). Preko deset miliona primeraka prodatih albuma, 14 Gremi (Grammy) nominacija i brojnih nagrada kasnije, Satrijani nastavlja da pomera granice modernog rok sviranja električne gitare. Počevši muzičku karijeru podučavajući neke od kasnije vodećih gitarista osamdesetih i devedesetih, kao što su Kirk Hamet (Hammet) iz Metalike (Metallica) i Stiv Vaj (Steve Vai), Satrijani je danas dogurao da opšteprihvaćenog statusa jednog od tehnički najostvarenijih i najpoštovanijih gitarista rokenrola. Satrijani, koji često navodi Džimija Hendriksa (Jimi Hendrix) kao najvećeg uzora, danas je jedan od najuticajnijih rok gitarista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari