Pritvor za uhapšene u aferi Razvojna banka Vojvodine

Zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj uhapšeni su bivši predsednik Izvršnog odbora banke Goran Kostić i nekadašnji član Izvršnog odbora Jelena Kokelj Protić

  • 0

Bivši predsednik Izvršnog odbora Razvojne banke Vojvodine Goran Kostić i nekadašnji član Izvršnog odbora banke Jelena Kokelj Protić uhapšeni su, u nastavku istrage na rasvetljavanju zloupotreba u toj banci, i određeno im je policijsko zadržavanje.

Oni su osumnjičeni da su kao odgovorna lica zloupotrebili službeni položaj prilikom odobravanja kredita i bankarskih garancija firmama Dušana Borovice. Reč je o firmama "Borovica transport", "Panonija putevi", "Sremski putevi", "Putevi Sremska Mitrovica", "Hidrograđevinar" Sremska Mitrovica, "Dunav grupa agregati" Novi Sad, "Vojvodinaput - Zrenjanin", "Napredak" iz Apatina i "Rumatrans" iz Rume.

Podsećamo, vlasnik više preduzeća u sistemu "Borovica", Dušan Borovica, uhapšen je, po drugi put, početkom maja. Prema podacima Narodne banke Srbije, šest preduzeća kojima upravlja Borovica nalazi se u blokadi u ukupnom iznosu većem od 1,5 milijardi dinara, a dug novosadske firme je najveći i iznosi blizu 712 miliona.

Kada je uhapšen u oktobru 2012, zajedno sa direktorom "Vojvodinaputa" Zdravkom Ilićem i direktorom JKP iz Nove Crnje Draganom Aleksićem, teretio se za korupciju. Kako je B92 tada izveštavao, sva trojica su se sumnjičila za primanje i davanje mita.

Inače, u nastavku akcije na suzbijanju finansijskog kriminala, pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, lišili su krajem marta slobode Srđana P. (52), predsednika Izvršnog odbora Razvojne banke Vojvodine (RBV), Biljanu J. (62), predsednika Izvršnog odbora RBV i Slobodana B. (55), direktora Sektora za poslovanje sa privredom i člana Kreditnog odbora RBV.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA