Merkelova najuticajnija na svetu

Nemačka kancelarka Angela Merkel najuticajnija je žena na svetu već treću godinu zaredom, a za njom sledi predsednica Brazila Dilma Rusef, objavio je "Forbs".

Izvor: B92

Sreda, 22.05.2013.

15:10

Default images

Za njima su na listi najuticajnijih žena nalaze Melinda Gejts, supruga milijardera Bila Gejtsa, koja sa njim vodi Fondaciju Bil i Melinda Gejts, američka prva dama Mišel Obama i bivša državna sekretarka SAD Hilari Klinton.

Godišnja lista magazina "Forbs" uključuje uticajne žene u globalnoj politici, biznisu, medijima, zabavi, tehnologiji i neprofitnim organizacijama - rangirajući ih prema "novcu, medijskom prisustvu i uticaju", navodi magazin.

"Od Singapura do Saudijske Arabije, Velike Britanije i SAD, sto najuticajnih žena na našoj listi ostavlja neizbrisiv i trajan uticaj u svetu u kome živimo", kaže Mojra Forbs, predsednik i izdavač magazina "Forbs vomen" za AFP.

Među visoko pozicioniranim poslovnim ženama na listi nalazi se Meg Vitmen, direktorka kompanije "Hjuit Pakard" (15), kao i direktorka "Fejsbuka" Šeril Sandberg (6) i direktorka "Jahua" Marisa Majer (32).

Nemačka kancelarka Angela Merkel je najuticajnija žena osmi put za deset godina, koliko magazin objavljuje ove liste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: