Life Ball 25. svibnja: Roberto Cavalli domaćin revije

Piše: CroModa, Beč
Objavljeno 21.05.2013.

0

Life Ball se održava od 1993. godine

Life Ball se održava od 1993. godine

U austrijskom će se glavnom gradu u subotu, 25. svibnja, održati 21. izdanje Life Balla, najvećeg europskog humanitarnog eventa za pomoć osobama oboljelim od HIV-a

Cilj organizatora ove manifestacije koja je prvi put održana 1993. godine prikupljanje je novčanih sredstava koja djelomično odlaze u ruke domaćim udrugama oboljelih od HIV-a, a djelomično internacionalnim organizacijama koje pomažu najpogođenijim dijelovima svijeta. Ovim je putem od 1993. godine do danas prikupljeno preko 13 milijuna eura, a ovogodišnji prihod odlazi u ruke inicijative Clinton Health Access Initiative.

Life Ball 2013

Life Ball 2013

Life Ball ujedno ima i društveno-prosvjetiteljsku ulogu. Svake godine preko 500 nacionalnih i međunarodnih medijskih zastupnika izvještava o ovom iznimnom događanju. Ovakvu pozornost Life Ball postiže prije svega svojim veselim nastupom kojim slavi život - opušten, maštovit, bujan, bez starosnih barijera, socijalnih i spolnih razlika.

Od samog su se početka i mnoge poznate ličnosti kao što su Sharon Stone, Sir Elton John, Catherine Deneuve, Liza Minnelli, Heidi Klum, Naomi Campbell, Randy Crawford, Kelis, Dita von Teese, Earth Wind i Fire, Kool & The Gang, No Angels ili Simon Webbe aktivno priključile ovoj manifestaciji.

Ceremonija otvorenja se od 2000. godine održava ispred bečke gradske vijećnice, gdje se svake godine okupi više od 45.000 posjetitelja.

Nastavak večeri u prostorijama vijećnice rezerviran je za 4.000 odabranih posjetitelja. Središnji dio bala predstavlja modna revija na kojoj su do danas sudjelovali svjetski poznati dizajneri kao što su Thierry Mugler, John Galliano, Paco Rabanne, Donatella Versace, Jean Paul Gaultier, Vivienne Westwood, Roberto Cavalli, Gianfranco Ferré ili Angela Missoni, a ove godine je njezin domaćin slavni talijanski dizajner Roberto Cavalli. Posebnost ove modne revije je to, što kreacije ne nose poznati modeli, već razne prominentne osobe.

Life Ball će i ove godine okupiti mnogobrojne poznate ličnosti kao što Anna Netrebko, Erwin Schrott, Eva i Roberto Cavalli, Bill Clinton, Fergie, Sir Elton John, Karolina Kurkova, Melanie Griffith, Eva Longoria i Carmen Electra.

Tema Life Balla 2013 je "1001 noć", a na otvorenju pred gradskom vijećnicom će nastupiti poznati američki glazbenik Adam Lambert koji će izvesti skladbu Love Wins Over Glamourkoja je posebno skladana za ovogodišnji bal.

Dan prije samog bala bit će održan i gala koncert pod nazivom Red Ribbon Celebration Concert – United in Difference, čiju će glavnu nagradu Cristal of Hope Award projektu The Girl Effect koji se bori protiv siromaštva i HIV-a kod djevojčica uručiti američka glumica Hilary Swank.


VIŠE O TEMAMALife BallRoberto CavalliClinton Health Access InitiativeEva CavalliEva Longoria




Povezano