Tehnopolis

Ponedeljak, 20.05.2013.

19:24

Bivši radnici Nokie lansirali novi telefon

Grupa bivših radnika Nokie koji su dali otkaz zbog odluke kompanije da odustane od operativnog sistema "MeeGo" u korist Windowsa, predstavili su danas sopstveni smartfon.

Izvor: B92

Default images

Smartfon kompanije Jolla, koji je u potpunosti intuitivan i nema dugmiće, značajan je kandidat na tržištu smartfona, navedeno je u saopštenju te kompanije.

Ovaj model, koji je do sada samo nazivan Jolla, ima ekran osetljiv na dodir od 4,5 inča, a u prodaji će se naći u četvrtom tromesečju, po maloprodajnoj ceni od 399 evra.

Ova kompanija sebe profiliše kao "drugačijeg" proizvođača telefona, a trenutno radi na sopstvenom operativnom sistemu Sailfish koji će zameniti "MeeGo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: