Capital.ba

Indeksi u minusu

15.06.2009. / 16:10

berza31SARAJEVO, Na većini regionalnih tržišta kapitala danas je prevladavao negativan sentiment, a najviše razloga za nezadovoljstvo su imali ulagači na Sarajevskoj berzi.
Sarajevski indeks BIFX je zaronio 2,22, a SASX-10 još većih 3,76 odsto. Najlikvidnija je bila dionica Bosnalijeka kojom je bilo protrgovano 89.975 KM uz 0,98-postotnu korekciju. JP Elektroprivreda iz Sarajeva je izgubila 2,97 odsto, Šipad komerc se povećao 2,93 odsto, a Fabrika duvana Sarajevo je potonula 6,25 odsto.

U crvenom su dan završili i indeksi Beogradske berze. Belex 15 je skliznuo 2,12, a Belex line 1,50 odsto. Kompanija  Kaštel je ostvarila najveći promet, od 13,44 miliona dinara, uz skok od čak 20 posto. Planinka je također uzletila 20 odsto, dok je niška AIK banka zabilježila 3,34-postotnu korekciju.

Nakon što je veći dio dana proveo u zelenom području, akcionarski  indeks Ljubljanske burze SBI 20 je kraj dana dočekao u minusu od 0,11 odsto. Blue-chip indeks SBI TOP je pao 0,55 odsto. Najveći pritisak na indekse je učinila akcija Krke kojom je protrgovano 1,2 miliona evra uz pad od 2,61 odsto. Telekom Slovenije se smanjio 0,66, a Petrol je porastao 1,97 odsto. Poslovni.hr

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!