Kako je leto kalendarski sve bliže, uprave beogradskih bazena trude se da sve radove završe pre početka kupališne sezone. U toku je uređivanje čišćenje, košenje trave i popravka tuševa. U Republičkom zavodu za sport početak sezone planiraju za 1. jun. Nude veliki broj rekreativnih sadržaja, a školarci će moći besplatno da uživaju u školi plivanja, odbojci na pesku i stonom tenisu, koji počinju 22. juna.


– U završnoj smo fazi rekonstrukcije bazena popularne osmice. Planirano je da se oko njega postave tribine na tri nivoa. Unutar njega biće postavljene fontane, hidromasažne mlaznice i drugi rekreativni sadržaji za decu i odrasle. Pojačaće se rasveta za potrebe noćnog kupanja. Radno vreme plivališta biće od 10 do 19 časova, s tim što imamo i noćno kupanje. Cena celodnevne karte biće promenjena nakon četiri godine i iznosiće 250 dinara za odrasle, dok se ostale cene karata neće menjati, poludnevna i dalje će biti 150, a za decu 100 dinara – kažu iz Republičkog zavoda za sport.

Sportski centar „Olimp“ najavljuje veliko otvaranje manifestacijom „Mladost na Olimpu“ 25. maja, kada će i zvanično početi letnja sezona. Prema rečima Andreja Đukića iz SC „Olimp“, tada će biti i pušteni u rad solari za zagrevanje vode.

– Radno vreme bazena je od sedam časova, kada počinje biznis kupanje koje traje do 10 sati i cena ulaznice je 400 dinara. Od 10 do 24 časa bazeni su otvoreni za sve ostale, s tim što noćno kupanje počinje od 21 sat. Cene ulaznica ostaće ne promenjene. Dnevna karta iznosi 250 dinara, noćno kupanje biće 400, deca do sedam godina ne plaćaju. Takođe nudimo i bogat program besplatnih sadržaja, ali još uvek čekamo potvrdu od Sekretarijata za sport i omladinu. Ali svakako će biti otvorena škola plivanja i vaterpola, kao i hidrobik i pilates sa plivanjem – ističe Đukić. SC „Olimp“ ima tri otvorena bazena, za neplivače prečnika 10 metara, plivački dug 33 i skakački dubok 5 metara.

SRC „Tašmajdan“ će u zavisnosti od vremena, kupališnu sezonu na otvorenom bazenu početi 30. maja. Kako navode iz ove ustanove u toku su pripreme za skidanje montažnog balona nad otvorenim bazenom, nakon čega sledi eventualna popravka pločica i ponovno punjenje bazena kao i sanitarna obrada vode. Ulaznice će koštati 300 dinara ceo dan, 200 dinara posle 16:00 časova. Radno vreme plivališta za građanstvo će biti od 10:00 do 19:00 časova, a vikendom od devet do 19 sati. Planirani su i termini za noćno plivanje vikendom, a u zavisnosti od meteoroloških uslova i radnim danima. Cena celodnevne ulaznice biće 300, a posle 16 časova 200 dinara . Jutarnje plivanje ili biznis plivanje „Dobro jutro, Beograde“ će se odvijati radnim danima u terminu od 6.30 do 8.30.

Studenti bez povlastica

Kada su beneficije za učenike beogradskih osnovnih i srednjih škola u pitanju, kao i svake godine, u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu grada Beograda, sreda će biti dan kada će školska deca, uz đačku knjižicu moći besplatno da koriste bazen, potvrđuju iz uprava većine centara. Za studente ovakvih povlastica nema, ali svi koji su želeli mogli su da kupe sezonske karte, koje se u zavisnosti od sportskog centra kreću oko 8.000 dinara.

„Banjica“ i „Milan Gale Muškatirović“

Sportsko-rekreativni centar „Milan Gale Muškatirović“, kao i Sportski centar „Banjica“ još nisu odredili datum za početak predstojeće letnje sezone. Marko Mandić pomoćnik direktora SRC „ Milan Gale Muškatirović“ kaže da zbog proceduralnih razloga još nisu odredili konačan datum početka letnje sezone i cene ulaznica, mada kako ističe, to bi trebalo da bude sam kraj maja ili početak juna, u svakom slučaju ranije nego prethodne godine, kada je sezona počela 18. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari