Subota, 18.05.2013.

09:05

Snažan zemljotres blizu Fukušime

Zemljotres magnitude 6,1 stepeni registrovan je danas kod severoistočne obale Japana blizu ranije oštećene nuklearne centrale Fukušime.

Izvor: Tanjug

Default images

Nije upućeno upozorenje za cunami i za sada nema izveštaja da je načinjena šteta.

Japanska meteorološka agencija javila je da se potres jačine 5,9 stepeni osetio na istočnoj obali Honšua, glavnog ostrva Japana, dok Američki geofizički institut navodi da je potres bio jačine 6,1 stepen.

Zemjotres se dogodio u 14.48 časova (07.48 po centralnoevropskom vremenu) na 50 kilometara od mesta Nami, u oblasti pogođenoj cunamijem posle razornog zemljotresa 11. marta 2011. i blizu oštećene nuklearne centrale Fukušima, naveo je američki institut.

Procenjuje se da je epicentar na dubini od 41, 5 kilometara.

Tokijska elektro kompanija, Tepko, koja upravlja centralom "Fukušima 1", saopštila je da posle potresa nije konstatovan poremećaj na lokaciji gde je nuklearna centrala.

Zvaničnici iz prefektura Fukušima i Mijagi, koje su najbliže epicentru nisu za sada dobili informacije o načinjenoj šteti ili o mogućim žrtvama.

Ta oblast pogodjena je 11. marta 2011. zemljotresom magnitude devet stepeni severoistočno od glavnog japanskog ostrva Honšu, koji je izazvao ogromni cunami. U tom zemljotresu i cunamiju poginulo je skoro 19.000 ljudi i teško oštećena nuklearna centrala Fukušima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: