Ne očekujem ni dobre ni loše vesti

Aleksandar Vučić procenjuje da bi Vestervele prilikom posete Beogradu mogao da kaže da očekuje potpisivanje implementacionog plana.

Izvor: B92

Petak, 17.05.2013.

15:35

Default images

"Ja ne očekujem loše ili suviše dobre vesti, ali očekujem da Vestervele kaže da očekuje potpisivanje implementacionog plana, kako bi mogli da dobijemo datum" za pregovore, rekao je Vučić novinarima, odgovarajući na pitanje šta se može očekivati od Vesterveleove posete.

"Od toga kakav će biti taj plan zavisiće i naša odluka", istakao je vicepremijer.

On je rekao da će sa Vesterveleom o tome "razumno razgovarati", kao i da će mu preneti da Srbija smatra da je zaslužila datum. "Dakle, oni očekuju da nekakav implementacioni plan bude usaglašen i posle toga mislim da dileme neće biti", zaključio je Vučić.

On je takođe, odgovarajući na pitanja, rekao da će se sa Srbima sa Kosova i Metohije sastati u naredna dva, tri dana.

Premijer Ivica Dačić kaže da od posete nemačkog ministra spoljnih poslova Gida Vestervelea ne očekuje nove uslove u približavnju EU, već ohrabrenje.

Ranije danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić je izjavio da "Kosovo i Metohiju ne damo" i da bi Nemačka trebalo da shvati da "ne vredi ucenama da nas natera da sami sebi sečemo vene ili da izvršimo samoubistvo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: