Srbija

Petak, 17.05.2013.

11:08

Kinezi u Beogradu zbog kanala DMV

Ministar Milan Bačević najavio je da će, povodom izrade studije izvodljivosti za plovni put Morava, danas u Beograd doći delegacija iz Kine.

Izvor: Tanjug

Default images

"Dosta su toga uradili na osnovu dokumentacije koju smo im dostavili. Zajednički nastavljamo izradu te studije izvodljivosti i siguran sam da će pre godišnjih odmora taj dokument biti završen. Na osnovu te studije opredelićemo se da li ćemo i kada krenuti u projekat Dunav-Morava-Vardar", rekao je Bačević za današnje "Novosti".

Na pitanje zamera li nam ruski partner kašnjenje početka radova na gasovodu "Južni tok", Bacević je odgovorio da "nemaju šta da nam zamere kad ni oni nisu do kraja završili projekte, isto kao što i mi nismo taj posao odradili do kraja".

"Izrada projektne dokumentacije se privodi kraju, to mi je rekao direktor 'Srbijagasa'. Na sastancima u Moskvi dogovorili smo se da 'Gasprom' finansira realizaciju celog projekta kroz našu zemlju, a Srbija će svoj ugovoreni udeo da vraća iz tranzitnih taksi. Tako tokom izgradnje gasovoda nećemo imati troškove, a zaposlićemo gotovo celu građevinsku operativu", naveo je ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja.

On je potvrdio da Srbija traži partnera za Železaru Smederevo, a da "Uralvagon zavod" nije zvanično definitivno odustao, "ali je njihovo interesovanje splasnulo iz nekakvih razloga koji meni nisu do kraja jasni".

"Vlada Srbije je prihvatila da finansira zaposlene u Železari, ali to ne znači da smo prestali da tragamo za strateškim partnerom. Ima zainteresovanih i u narednih nekoliko dana imaću razgovore na tu temu u Rusiji", rekao je Bačević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: