Capital.ba

Hrvatska: Peticija u vezi sa zabranom pušenja

14.06.2009. / 13:11

cigareteZAGREB, Upravni odbor Hrvatske obrtničke komore (HOK) razmotrio je i podržao prijedlog Ceha ugostitelja i turističkih radnika  HOK-a za potpisivanje peticije u cijeloj Hrvatskoj, kojom se traži izmjena Zakona o ograničavanju upotrebe  duvanskih proizvoda, saopšteno je danas iz HOK-a.
Peticija će se potpisivati od 15. do 30. juna u ugostiteljskim objektima te u prostorijama udruženja obrtnika i područnim obrtničkim komorama, a namijenjena je vlasnicima lokala, kao i gostima i svima ostalima koji podržavaju zahtjeve Ceha. Jednodnevno javno potpisivanje peticije organizovaće  se na glavnim gradskim trgovima ili drugim prometnim mjestima širom Hrvatske u srijedu, 17. juna s početkom u 11 sati, stoji u saopštenju.

Hrvatska obrtnička komora – Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika tom peticijom ponavlja zahtjeve za izmjenom Zakona radi, kako ističu, sprečavanja zatvaranja ugostiteljskih objekata i gubitka radnih mjesta. Traže da se omogući ugostiteljskim objektima do 50 metara četvornih da sami izaberu žele li biti pušački ili nepušački objekti.

Za one veće od 50 četvornih metara predlažu da se do 30 odsto ukupne površine može fizički odvojiti i osposobiti za pušače. Traže i da se minimalne tehničke uslove za prostorije za pušenje definiše posebnim propisima u vidu pravilnika, a ne zakonom.Poslovni.hr

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!