I dalje čuvaju Tadića, Šutanovca i Malovićku

Rok za obezbeđenje nekadašnjih funkcionera je istekao, ali je produžen posle bezbednosnih procena

  • 9

Iako je zakonski rok za obezbeđenje svih bivših funkcionera istekao, nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, ministra odbrane Dragana Šutanovca i ministra pravde Snežanu Malović i dalje čuvaju telohranitelji.

Dvojcu iz Cvetkovićeve vlade pravo na službenu zaštitu isteklo je krajem januara, ali su bezbednosne procene rekle da ih "prstenovi" okružuju još šest meseci. Isto produženje dobio je i bivši šef države, ali njemu je taj rok počeo da teče 5. aprila, pošto se tad navršila godina otkako je napustio predsedničku fotelju.

- Odluku o produženju pratnje telehranitelja donosi MUP ukoliko proceni da je bezbednost bivših funkcionera i dalje ugrožena. Po zakonu pravo na obezbeđenje imaju predsednik, premijer, ministri odbrane i policije, ali i ostali za koje policija proceni da im je potrebna - kaže Milivoje Mihajlović, šef Vladine kancelarije za saradnju s medijima.

Inače, u Srbiji više od 60 ljudi ima službenu pratnju. Najveći deo njih čuva Uprava za obezbeđenje ličnosti MUP-a. Njihovi bezbednjaci, kojih je oko 1.300, zaduženi su i za predsednika Srbije Tomislava Nikolića, premijera Ivicu Dačića, predsednika Skupštine Nebojšu Stefanovića, ministre...

U ovoj grupi nije prvi potpredsednik i ministar odbrane Aleksandar Vučić, o kome brinu "Kobre", koje su zadužene i za načelnika Generalštaba Ljubišu Dikovića.

(Telegraf.rs/ Izvor: "Večernje novosti")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stari

    14. maj 2013 | 22:45

    da su pošteno radili i živeli ne bi imali čega da se plaše pa ih niko ne bi ni čuvao. Kako seješ tako ćeš žnjati

  • ДАШОНИ

    15. maj 2013 | 08:49

    БАШ МЕ ЗАНИМА ШТА ЋЕ ДА СЕ ДЕСИ СА ТАДИЋИЈЕМ КАД СЕ ПРЕКИНЕ ОБЕЗБЕЂЕЊЕ

  • Lud Zbujen

    14. maj 2013 | 21:52

    Sramota fuj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA