Srpska porodica u većoj krizi nego 90-ih!

Veliki broj porodica suočava se sa problemima i teškoćama koje su, pre svega, posledica siromaštva. Kriza, sankcije, rat i tranzicija, koja se nije ostvarila do kraja, razorili srpsku porodicu

  • 2

Prosečna srpska porodica nalazi se u krizi koja je možda čak jača nego devedesetih godina prošlog veka, ocenjeno je uoči 15. maja, Svetskog dana porodice.

Taj dan će biti obeležen različitim manifestacijama, a sve sa ciljem skretanja pažnje da je neophodno pomoći osnaživanje porodice.

Državna sekretarka u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike Brankica Janković ocenila je da se porodica danas nalazi na velikoj prekretnici i da je to oblast u kojoj je potrebno najviše različitih društvenih i državnih intervencija.

- Imamo veliki broj porodica sa problemima i teškoćama koje su, pre svega, posledica siromaštva, ali i nekih drugih problema - rekla je Jankovićeva.

Ona je navela da se ministarstvo dugi niz godina bavi tim problemima, ali da se sada posebno aktiviralo i daje prioritet podršci biološkoj porodici.

Sociolog Ratko Božović rekao je da je porodica u Srbiji danas u gorem stanju nego što je bila devedesetih godina i da su "snažni vetrovi krize, sankcija, rata i tranzicije, koja se nije ostvarila do kraja, razorili i samu porodicu".

Prema njegovim rečima, to više nije ni tradicionalna porodica jer je tradicionalna porodica bila na isteku, a da se moderna, savremena porodica još nije formirala.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    14. maj 2013 | 19:06

    Ne prijatelju, to je posledica plana velikih sila koji se ne primenjuje samo u Srbiji, več širom sveta! Uništi ljubav prema zemlji a zatim i prema porodici... Ostaje pojedinac, sam i oslabljen, kojim se lako manipuliše.

  • mani

    14. maj 2013 | 17:24

    E to je vidite Srbija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA