GRČKA U BLOKADI: Državni službenici danas u štrajku!

Sindikati nastavnika su planirali da počnu štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada 17. maja. Oni su nezadovoljni zbog uvođenja dužeg radnog vremena i nedobrovoljnog premeštanja nastavnog osoblja

  • 0

Sindikati zaposlenih u državnim službama u Grčkoj zakazali su za danas 24-časovni štrajk kao odgovor na odluku vlade da prosvetarima onemogući štrajk.

Vlada je naime uvela civilne mobilizacije kako bi sprečila nastavnike da štrajkom poremete održavanje prijemnih ispita na fakultetima od 17. do 31. maja.

Tokom današnjeg štrajka škole neće raditi, a ozbiljno će biti poremećen i prevoz, prenele su agencije.

Ovo je treći put ove godine da vlada pribegava ovoj meri koja je predviđena za prirodne katastrofe i nacionalne krize. Portparol vlade Simos Kedikoglu izjavio je da je vlada donela ovu odluku zato što je to njena "moralna obaveza".

Sindikati nastavnika su planirali da počnu štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada 17. maja. Oni su nezadovoljni zbog uvođenja dužeg radnog vremena i nedobrovoljnog premeštanja nastavnog osoblja, navodi AP.

Vlada je počela da uručuje naredbe o civilnoj mobilizaciji za oko 85.000 nastavnika koja stupa na snagu u sredu, 15. maja.

- Ispiti će biti održani bez problema i na vreme. Učinili smo sve što smo mogli i nadamo se da će se tenzije smiriti i da ćemo moći da razmotrimo prave probleme u obrazovanju: Da li smo ponosni na kvalitet obrazovanja koje pružamo svojoj deci? Na jezik koji govore? Na istoriju koju znaju? Ja mislim da je grčki koji je naša generacija učila u školi bio bolji od onog koji deca danas uče - rekao je Kedikoglu, prenela je ANA.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA