Naši harmonikaši osvojili zlato u Austriji

I. B.

14. 05. 2013. u 07:40

Orkestar harmonika Akademskog KUD “Sonja Marinković”, pod dirigentskom palicom profesora Gorana Penića, osvojio je zlatnu medalju na međunarodnom muzičkom festivalu u Insbruku u Austriji

ORKESTAR harmonika Akademskog kulturno-umetničkog društva “Sonja Marinković”, pod dirigentskom palicom profesora Gorana Penića, osvojio je zlatnu medalju na međunarodnom muzičkom festivalu u Insbruku u Austriji.

Na ovom 11. po redu takmičenju, koje se održava svake treće godine, učestvovalo je 210 orkestara, a Orkestru harmonika Akademskog kulturno-umetničkog društva “Sonja Marinković” je od mogućih 50 pripalo 48,8 bodova u kategoriji najvišeg ranga i najtežih umetničkih zahteva.

Nastup novosadskih harmonikaša izazvao je ovacije u Kongresnoj koncertnoj dvorani. Novosadski orkestar je prvi pobednik u prethodnih 30 godina, koji nije sa nemačkog govornog područja, čemu je posebno ukazana pažnja.

Posebnu težinu i značaj ima činjenica da je orkestar izvodio dela isključivo domaćih kompozitora: “Boje” - Slavka Šuklara, “Grlica” - Stevana Hristića i “Simfonijeta” - Stevana Divjakovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Pale

14.05.2013. 08:53

Pa nece vam fizicari osvojiti zlato. Nego harmonikasi, trubaci, opancari i guslari.

Miro Markovic

14.05.2013. 18:49

Svaka cast ovim vrsnim muzicarima. Srbijo, tvoja deca su bolja od njihovih roditelja. Ima nade za Srbiju i nove generacije, jer nisu bili pod ispiranjem mozgova za vreme komunisticke diktarute. Hvala Bogu i Sv. Savi!

Miro Markovic

31.01.2014. 23:02

Svaka cast ovom KUD iz Novga Sada. Mada nema nas mnogo, koji imamo vemena da napisemo kraci komentar, trebalo bi da znate da svako ko procita ovaj clanak oseti radost u srcu i suzu radnosnicu u oku. Cestitam svima vama, vasem profesoru i svim vasim porodicama, koje su vas podigle i usmerile da se baviete predivnom muzikom za vase dobro i nase zadovoljstvo. Ziveli na mnogaja ljeta!