Dostupni linkovi

Mubarak: Istorija će o meni doneti pravedan sud


Bivši egipatski predsednik Hosni Mubarak, kome se sudi za njegovu ulogu u smrti demonstranata tokom narodne pobune i za korupciju, rekao je u intervjuu za lokalni dnevnik da je siguran da će o njemu buduće generacije doneti "pravedan" sud.

U intervjuu za nezvisni dnevnik Al Vatan objavljenom u nedelju, koji je predstavljen kao njegov prvi intervju od ostavke u februaru 2011. Mubarak je rekao da je suviše rano da se oceni njegov naslednik, predsednik Mohamed Morsi.

Mohamed Morsi potiče iz grupacije Muslimanska braća, koja je bila zabranjena za vreme skoro 30-ogodišnje vladavine Hosnija Mubaraka.

Intervju je obavljen u subotu posle početka ponovljenog suđenja Mubaraku za njegovu ulogu u ubistvu stotina demonstranata tokom pobune u kojoj je primoran da podnese ostavku 11. februara 2011. godine, kao i za korupciju.

"Rekao sam ranije da će istorija biti svedok i da će doneti sud, i dalje sam siguran da će i o meni buduće generacije doneti pravedan sud", rekao je osamdesetpetogodišnji bivši šef države.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG