Vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović izjavio je juče da će struja biti isključena svima koji ne plaćaju i da su već pripremljeni akcioni planovi za isključenja.

„Od sada krećemo u aktivnu kampanju i oni koji ne plaćaju električnu energiju, koji nisu potpisali sporazum o reprogramu duga za struju ili se ne pridržavaju sporazuma biće isključeni“, izjavio je Obradović nakon potpisivanja sporazuma sa kompanijom „Sandvik“ iz Švedske. Obradović je dodao i da su planovi isključenja za neplatiše već napravljeni i da svaka elektrodistribucija zna šta treba da uradi. Na pitanje hoće li biti plenidbe imovine zbog dugova za struju, Obradović je odgovorio da će Direkcija za pravo EPS-a odučiti kako će biti naplaćena ta potraživanja.

Elektroprivreda Srbije objavila je ranije da je s potrošačima sklopila sporazume o reprogramu sedam milijardi dinara duga za struju. Preostala dugovanja su oko 100 milijardi dinara, od čega po polovinu duguju domaćinstva i privreda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari