Prognoza: Stiže nam varljivo proleće

B. H.

10. 05. 2013. u 06:18

U subotu tropska temperatura sa maksimalnih 30 stepeni, u nedelju pljuskovi i pad temperature. Kiša i hladnije vreme do srede, kada nam stižu visoke temperature

TOKOM celog današnjeg dana dominiraće sunčani intervali uz maksimalnu dnevnu temperaturu do 29 stepeni - predviđaju meteorolozi. U Beogradu će biti sunčano i toplo sa slabim promenljivim vetrom.

I prvog dana vikenda očekuje nas tropska temperatura sa maksimalnih 30 stepeni. U poslepodnevnim časovima - najpre na zapadu, a onda i na severu Srbije, biće grmljavina i povremenih pljuskova.

Drugog dana vikenda očekuje nas ozbiljan pad temperature, koja će se na severu zemlje i u centralanoj Srbiji u odnosu na prethodni dan spustiti i za čitavih deset stepeni.

- U nedelju nas čeka osveženje. Skala na termometru tada neće preći 21 podelak - kaže Branko Sparavlo iz “Meteosa”.

Takav vremenski trend nastaviće se i narednog dana. Ponedeljak će osvanuti u jesenjem ruhu. Iz tmurnih oblaka, koji će se nadviti nad celom zemljom, najviše će sipiti u predvečerje. Za ovo doba godine znatno hladniji u odnosu na prosečan 13. maj.

I u utorak će biti prohladno, ali se očekuje prestanak padavina i razvedravanje.

- U sredu i četvrtak sunčano i toplije sa maksimalnim dnevnima temeperaturama od 26 stepeni u sredu, odnosno 28 u četvrtak - kažu u “Meteosu”.

U idući petak, iako se predviđa dnevna temperatura oko 30 stepeni, mogući su lokalni pljuskovi, a za naredni vikend ponovo kiša i pad temperature.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Billy D Kid

10.05.2013. 07:04

Nesporna je činjenica da se dugoročna meteorološka prognoza vremena, pokojnog Borisa Koljčickog, dokazala kao superiornija od svih današnjih diplomiranih vračeva koji za razliku od njega debelo zarađuju na sopstvenom neznanju. Ni škole, ni diplome, pa ni sva tehnologija koja je danas meteorolozima na raspolaganju nije im dovoljna da se dokažu kao meteorolozi. Živi bili i da Bog da pokisli od svoje prognoze.

jare

10.05.2013. 12:52

treba kiše suva zemlja da bude trešnjica,višnjica,jagodica,slanine ,mesa krtole,