Zdravlje

Četvrtak, 09.05.2013.

11:49

Nadogradnja trepavica može biti opasna

Nadogradnja trepavica je trend koji se nezadrživo širi celim svetom. Međutim, neki stručnjaci smatraju da treba dobro razmisliti pre ovakvog tretmana ulepšavanja.

Izvor: NBC News

Default images

Glumica Kristin Čenovit imala je alergijsku reakciju na nadogradnju trepavica, a našalila se u emisiji Dejvida Letermana da sada izgleda “kao da ima usne na kapcima”.

Stručnjaci kažu da su veštačke trepavice koje se lepe na prirodne obično napravljene od sintetičkih vlakana, često i sa lepkom na bazi formaldehida koji je čest alergen.

“Skrivene opasnosti nadogradnje trepavica su infekcije, alergijske reakcije, iritacije i gubitak prirodnih trepavica”, objašnjava dr Orli Avicur, neurolog i medicinski savetnik biltena Consumer Reports za ABC News mrežu.

Dr Neda Šejmi, profesor oftalmologije na Očnom institutu u Beverli Hilsu kaže: “Svako izlaganje očnog kapka hemikaliji može dovesti do pojave ožiljaka, iritacija i infekcija, zbog njegove nežne strukture”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

1 d

Svet

Jako nevreme napravilo haos

Austrijsku pokrajinu Tirol zahvatilo je jako nevreme, dan nakon što je u Štajerskoj evakuisano oko 50 ljudi zbog polava koje su izazvale obilne padavine.

10:10

10.6.2024.

1 d

Podeli: