Ilić: Srbija ništa nije dala niti je priznala Kosovo!

- Pitanje statusa ostaje otvoreno, a u budućnosti, u nekim boljim okolnostima, moguće je doći i do boljih rešenja. Sada smo u situaciji "uzmi ili ostavi" - kaže ministar građevinarstva

  • 4

Ministar građevinarstva i lider NS Velimir Ilić kaže da Briselskim sporazumom Srbija ništa nije dala, niti je njime priznala nezavisnost Kosova.

- Pitanje statusa ostaje otvoreno, a u budućnosti, u nekim boljim okolnostima, moguće je doći i do boljih rešenja. Sada smo u situaciji "uzmi ili ostavi". Zato treba da u ovom trenutku uzmemo maksimum onoga što je realno. O nerealnom možemo da pričamo staru priču od koje proteklih godina nikakve koristi nismo imali - ocenio je Ilić.

Na pitanje da li je Briselskim sporazumom Srbija obezbedila datum za početak pregovora sa EU, ministar odgovara da "mi sigurno dugo nećemo ući u EU, ali je datum važan, zbog investicija".

- Na Kosovu se ništa bitnije neće promeniti, ali mi moramo biti organizovani, jaki i složni. Nemojmo jedni druge nazivati izdajnicima. Svi mi volimo Kosovo, ali smo upropašćeni, ne možemo dalje i ako čekamo još godinu dana - biće lošije. Svi snose odgovornost, pa i oni koji su svoju dedovinu na Kosovu prodali za stotine hiljada evra, a sad nama pričaju priču, koja ne pije vodu. Srbija ne može bez stranih kredita i donacija da funkcioniše i mnogi čekaju da se predamo i bankrotiramo - objašnjava ministar.

Ovu građevinsku sezonu Ilić ocenjuje kao slabu, jer nema novca u budžetu za investicije.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hmm

    8. maj 2013 | 03:45

    Glavonjo, idi na Kosovo ako to što kažeš, jeste!

  • русија

    8. maj 2013 | 01:37

    веља превара

  • roko

    8. maj 2013 | 01:15

    Jel majstore, a tko ce da gazduje nad rudnim bogatstvima tamo ( daleko)dole??? Da nece vlada srbije???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA