Novosadska kriminalistička policija uhapsila je juče Novosađanina D. Ž. (1989) i odredila mu pritvor, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo razbojništva.


Osumnjičeni je u jednoj novosadskoj prodavnici, uz upotrebu noža, oduzeo novac od radnice, ali ga je ubrzo nakon izvršenja krivičnog dela policija uhvatila i kod njega su pronađeni predmeti koji ukazuju na izvršenje nezakonitog dela. On će uz krivičnu prijavu biti saslušan od strane dežurnog istražnog sudije Višeg suda u Novom Sadu.

Ovo nije jedini slučaj razbojništva u Novom Sadu za vreme praznika. Dan ranije, policija je uhapsila S. S. (1988), iz Zemuna, zbog osnovane sumnje da je sa još jednim maloletnikom iz Beograda izvršio tri krivična dela razbojništva. Oni su tokom aprila u Novom Sadu presretali uglavnom mlađe muškarce i uz pretnju nožem od njih oduzimali mobilne telefone i novac. Osumnjičeni S. S. je uz krivičnu prijavu doveden na saslušanje istražnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu, koji mu je odredio pritvor, dok je protiv maloletnog saizvršioca podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Takođe, uhapšen je i D. Lj. (1986), iz Šapca, zbog sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo u pokušaju, na štetu jedne 58-godišnje Novosađanke.

On je osumnjičen da je toga dana presreo na ulici pomenutu Novosađanku i pokidao joj lančić, koji mu je tom prilikom ispao na trotoar. Potom je pokušao da pobegne, ali je ubrzo uhvaćen. Policija je utvrdila da je osumnjičeni izvršio ukupno 13 krivičnih dela razbojništva i krađa u Sremskoj Mitrovici, Šapcu, i Novom Sadu, a dalji rad sa njim nastavila je Policijska uprava u Šapcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari