Vesti

0

U sudaru vozova 22 lakše povređeno

Autor: VM

Izvor: Tanjug/Beta/Novi magazin

U sudaru vozova 22 lakše povređeno

Svi putnici iz oba voza su evakuisani, a povređeno je 22 osobe. Reč je uglavnom o lakšim povredama, kao što su ugruvavanje, a moguće je da broj povređenih bude i veći, kako putnici budu prijavljivali povrede, rekla je načelnica za vanredne situacije u Beogradu Sanja Vuksanović Žugić.

Vuksanović Žugić je istakla da, na sreću, u sudaru nije došlo do požara, što je u ovakvim situacijama čest slučaj.

Prema podacima Hitne pomoći, jedno lice je transportpvano u KBC Zemun, dvoje sa povredama kičme na ortopedsku kliniku Banjica, dvoje u Urgentni centar, od toga jedno dete, kao i još jedno lice sa prelomom noge na Banjicu.

Portparol Urgentnog centra Zorica Marković rekla je da je u tu ustanovu do 16 sati primljeno 12 osoba koje su povređene u sudaru dva voza kod Tošinog bunara.

Reč je o lakšim povredama i najverovatrnije niko od putnika neće biti zadržan, navela je ona i dodala da samo mašinovođa ima "ozbiljnije povrede".

Sudar se dogodio zbog kvara na vozu koji je išao ka Šidu, zbog čega je na njega u tunelu otpozadi naletela putnička kompozicija koja saobraća na liniji Beograd - Novi Sad.

Nadležni u Železnicama nisu stigli da reaguju nakon kvara i nekoliko minuta kasnije došlo je do udesa.

Železnice Srbije odlučile su da u puste u rad jedan kolosek u 15.30 sati, dok će drugi biti blokiran dok se ne završi uviđaj koji je u toku.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR