Sreda, 01.05.2013.

18:02

ASL: Radnički prvi pobedio Partizan

Košarkaši Partizana mt:s doživeli su prvi poraz u Agroživ Superligi Srbije, Radnički je pobedio 81:78 u Kragujevcu u derbiju sedmog kola.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Default images

Meč u "Jezeru" obeležila je revija trojki, "crno-beli" su polovinom trećeg perioda poveli 54:45, ali je Radnički uzvratio serijom 8:0, te slavio u penal završnici.

Kragujevčane je do treće pobede nosio Teriko Vajt sa 26 poena (6/9 tri), dok je Vladimir Lučić nosio Partizan sa 20 poena. Partizan ima skor 6-1, a Radnički 3-4.

Po 12 poena za domaćina ubacili su Birčević, Nikolić i Borisov, dok su po 11 za goste postigli Gordić i Bogdanović.

Partizan je bolje počeo meč, imao u nekoliko navrata pet poena prednosti, ali je Teriko Vajt sa pet pogođenih trojki iz isto toliko pokušaja održavao domaćina u igri, i držao rezultat u egalu na poluvremenu (42:44). "Crno-beli" su pojačali ritam u trećem periodu, kada su serijom Gagića stekli najveću prednost od devet poena (54:45).

Međutim, Radnički sa dve trojke pokreće seriju 8:0 i preokreće na 63:60 uoči poslednjeg perioda. Usledila je rezultatska klackalica u Jezeru, Borisov i Lučić nastavljaju reviju trojki, te meč ulazi u penal završnicu. Borisov pogađatri penala, Vajt još dva, a Lučić promašuje trojku sa centra za produžetak, te Kragujevčani nanose "crno-belima" prvi poraz u ASL – 81:78.

Partizan posle sedam kola deli prvu poziciju sa Mega Vizurom koja je nošena Novicom Veličkovićem deklasirala Slobodu sa 100:62. U preostalim mečevima igraju Crvena zvezda – Vojvodina i Konstantin – Metalac.

Tok meča Radnički – Partizan mt:s 81:78 (22:23, 20:21, 21:16, 18:18):

Partizan je bolje počeo meč u Kragujevcu, posle egala u prva dva minuta trojkom i poenima sa penala Lučić je odveo "crno-bele" na 11:6. Ipak, Kragujevčani se brzo vraćaju, te koševima Ćapina, Krstovića i Vajta smanjili na pola koša zaostatka. Novom trojkom Lučić je ponovo vratio +5 za Partizan, da bi u finišu i domaćini pogađali sa distance te poenima Vajta i Ćapina smanjili na 23:22.

Meč je i u drugom periodu nastavljen u istom ritmu, Partizan je stekao 6 poena prednosti, ali se domaćin ponovo trojkama, ovaj put Mijatovića i Vajta vratio, pa je posle 15. minuta bilo 28:28. Kragujevčani održavaju odličan tempo, a fenomenalno šutersko veče nastavio je Vajt, koji je pogodio još dve trojke (5/5) za preokret Radničkog na 38:33 i prvo vođstvo domaćina od početnih 2:0.

Partizan brzo odgovara na trojkaški izazov, Bogdanović posle slobodnih bacanja pogađa sa distance za novo izjednačenje (38:38). Košem Bertansa Partizan je u poslednjem minutu preokrenuo, te dobrom odbranom zadržao 44:42 posle prvog poluvremena.

Partizan je u prvih 20 minuta predvodio kapiten Vladimir Lučić sa 11 poena, dok je Terik Vajt blistao kod domaćina sa 17, pogodivši svih pet šuteva za tri poena. Gagić i Vesterman odvode Partizan na +7 na startu drugog poluvremena (50:43), da bi posle poena Nikolića, odlični Gagić ukrao loptu i zakucao za maksimalnih devet poena prednosti (54:45), u trećem minutu drugog poluvremena.

Međutim, "crno-beli" ulaze u seriju promašaja, pa je domaćin trojkom Birčevića smanjio zaostatak, a potom koševima Miljenovića i Nikolića smanjio na koš zaostatka (55:53). Meč je u tim momentima ušao u brz ritam, što je domaćin sjajno iskoristio i serijom 8:0, trojkama Vajta i Borisova, te košem Bičevića, preokrenuo na 63:60 na kraju treće četvrtine.

Kragujevčani su fenomenalnu seriju trojki nastavili na startu poslednje četvrtine, pogodio je Borisov, ali Gordić i Lučić uzvraćaju istom merom i donose novi preokret - 68:67. Samo što je Miljenović vratio prednost Radničkom, kapiten Partizana Lučić krade loptu i sjajno zakucava, čime tera Miroslava Nikolića da uzme tajm-aut.

Lučić održava prednost Partizana, ali Borisov ponovo pogađa trojku za preokret. U sledila su dva minuta brze igre, ali i serije promašaja na obe strane, da bi sve okončao Mijatović košem za 76:73 za domaćina.

Usledila je penal završnica, Borisov pogađa tri od četiri penala, a Gordić jedan od dva, pa Radnički stiče tri poena prednosti, 12 sekundi pre kraja. Teriko Vajt je pogodio oba slobodna bacanja, a Lučić nije uspeo da sa centra terena pogodi trojku za produžetak, pa je Radnički pobedio 81:78.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

12 h

Podeli: