Izveštaj antikorupcijskog tima Ministarstva energetike u tužilaštvu

Antikorupcijski tim Ministarstva energetike pripremio je izveštaj i prosledio ga tužilaštvu.
Antikorupcijski tim Ministarstva energetike pripremio je izveštaj i prosledio ga tužilaštvu.

Ministarka Zorana Mihajlović rekla je da je izveštaj predat i da se čeka reakcija, a tim nastavlja da radi. Kako je kazala, ispostavilo se da su postojali propusti u određenim aktima ili pravilnicima preduzeća, koji su čak dozvoljavali neke zloupotrebe, da je bilo propusta u javnim nabavkama. "Ni interne kontrole u javnim preduzećima često nisu funkcionisale, i zadatak antikorupcijskog tima bio je i da u tom segmentu napravi hijerarhiju", navela je ministarka.

Mihajlovićeva je podsetila da je njen glavni uslov bio da ministarstvo ima revizora, i to ne samo jednog. "Verujem da će, dokle god bude funkcionisalo ovo ministarstvo, antikorupcijski tim da radi svoj posao. Bez obzira kako se to shvatalo, mislim da bi skoro sva ministarstva i svi ministri trebalo da imaju timove ili određene ljude koji će se upravo baviti propustima u sistemu", rekla je Zorana Mihajlović.

Direktor Javnog preduzeća "Srbijagas" Dušan Bajatović izjavio je pre desetak dana da u ovo preduzeće nije pustio antikorupcijski tim koji je sastavila ministarka energetike, objasnivši da taj tim nema nikakav status ovlašćenih lica kakva su poreska, finansijska policija, razne inspekcije. "Sve informacije koje su im potrebne mogu da dobiju u okviru Ministarstva energetike", dodao je on.

  • 01.05.2013 18:01
    Samo napred ministarko dosta je bilo "Bahatizma"!
  • ZoranNS

    01.05.2013 16:30
    Bilo kako bilo Bajatović je
    Bilo kako bilo Bajatović je odgovoran ministarstvu za svoj rad, normalno on se borei za svoje "carstvo" lepo, mu je.
  • Ђока

    01.05.2013 11:13
    Обест
    Значи да Србија мора да укине Агенцију за корупцију и да укине Државну ревизорску комисију. Њихивим радом, радом иституционалних органа, није задовољна Госпођа Министарка. Она има боље. Они иду циљано да уништавају поједине људе и Јавна предузећа. Ја бих рекао да је ово обест и диктатура једног "Министра" који себи придаје велику важност и стручност стечену на приватном факултету. Сви досадашњи људи од струке су ништа у односу на њу.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.