Manji prihodi budžeta

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da su prihodi budžeta u prva četiri meseca ostvareni u manjem iznosu od planiranog zbog čega će rashodi države morati da se smanje za oko 30 milijardi dinara.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da su prihodi budžeta u prva četiri meseca ostvareni u manjem iznosu od planiranog zbog čega će rashodi države morati da se smanje za oko 30 milijardi dinara.

"Podbacila nam je naplata poreza na dobit, iz prostog razloga što je prošlogodišnja dobit koja je osnovica za oporezivanje jako mala, jer je privreda bila katastrofalna - prošla godina je najgora ekonomska godina u poslednjih 12 godina", rekao je Dinkić.

"Nećemo dozvoliti da se potroši onoliko koliko je moguće u budžetu nego ćemo to trošenje ograničiti ministarstvima različitim kvotama. Ključni segmenti tu neće biti pogođeni, odustaće se od nekih investicija ili od trošenja u sektorima koje treba da se sprovedu kad su dobra vremena", rekao je on.

Najavio je da će biti smanjene subvencije gubitašima, ali da se ništa neće promeniti što se tiče plata i penzija.

  • ZoranNS

    30.04.2013 17:30
    Čekajte dok počne sa regionalizacijom
    Čekajte dok počne sa regionalizacijom, kadrovi mu već razmešteni u opštinama koje će dobijati pomoć, a ako ne uspe, ja sma siguran da sa ovim i ovako organizovanim državnim institucijama nema uspeha, on će nešto smisliti.
  • 30.04.2013 17:20
    strucnjak
    trebali bi da izvrsimo masovni harakiri svi koji zivimo u srbiji s obzirom ko su nam strucnjaci i ekonomisti
  • Parazitska

    30.04.2013 10:15
    ekonomija
    "Sigurna plata i penzija" je unistila Jugoslaviju, zatim SCG, sada ce i Srbiju a posle ce i BG...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija