DV: Ova ekipa je nacionalno blago

Nacionalni sport - Nedelja 28.04.2013 - 13:03

Trener Partizana mt:s Duško Vujošević rekao je posle osvajanja ABA lige da je ovo morala da bude teška utakmica.

DV: Ova ekipa je nacionalno blago DV: Ova ekipa je nacionalno blago

Partizan mt:s je pobedio Crvenu zvezdu Telekom 71:63 i šesti put stigao do trofeja regionalnog takmičenja.

“Ovo je morala da bude teška utakmica, drugačije nije moglo da se očekuje, iako su oba tima dobar deo posla obavila u polufinalu. Finale, pogotovo sa Zvezdom, i Zvezdi sa Partizanom, jedna je vrsta imperativa", rekao je Vujošević.

Vujošević se potom osvrnuo na meč.

“Zvezda je psihološki bolje počela, mi nismo mogli da pogodimo ništa, nismo imali nijedan ofanzivni skok. Ali ekipa je jako mlada, većina analitičara je rekla da je pogrešan momenat za podmalđiovanje tima, obzirom na važnost ABA lige."

Trener ‘crno-belih’ je rekao da nisu obećavali trofej.

"Nismo obećavali trofej, ali desilo se. Nadam se da to nikoga ne pogađa. Igrači su malo plaćeni, neki četiri, neki pet plata, ali uspeli su. Ova ekipa Partizana je nacionalno blago i ako ostanu glavni igrači, uz određene dopune, to je projekat koji shvatam misionarski i koji mora da se gleda šire od klupskih boja. Imamo vrlo malo sponzora, hvala Telekomu, Nisu i Dunav osigranju. Nadam se da ovaj uspeh neće povećati mržnju prema Partizanu i da će ovoj deci biti omogućeno da grade svoje karijere u Srbiji."

Kapiten Partizana Vladimir Lučić zahvalio se svima da podršci.

"Ovo je veliki uspeh, kao verovatno najmlađa ekipa u istoriji ABA lige uspeli smo da osvojimo trofej. Hvala saigračima i stručnom štabu što su mi omogućili da kao kapiten podignem pehar i ispunim san. Hvala navijačima, koji su nam vetar u leđa u svakom trenutku, kao i svima onima koji su verovali u nas kada nam nije išlo."
 

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: