Vesti

0

Vučić: Isti pritisci i muke kao u Miloševo vreme

Autor: SA

Izvor: Beta

Vučić: Isti pritisci i muke kao u Miloševo vreme

Izvor: Tanjug

"Naš je posao i potreba da pokušamo da iskoristimo nešto Miloševog znanja da ojačamo Srbiju, ali da održimo zidove i zadržimo što više savaznika i izgradimo modernu, naprednu i prosperitetnu Srbiju" rekao je Vučić, otvarajući obnovljeni Konak kneza Miloša u parku Topčider.

Vučić je rekao da nova postavka u Konaku kneza Miloša, danas otvorena povodom 198. godišnjice Drugog srpskog ustanka, primer kako decu učiti, ne istoriji, već onome šta činiti u budućnosti.

Vicepremijer je podesetio da je knez Miloš u oba dela svoje vladavine od 1815-1839. i 1858-1860. pokazao umeće vrsnog diplomate i političara i uspeo da "nekad mačem, a nekad lukavstvom, donese boljitak Srbiji".

"Ne može neko da dobije nadimak 'Veliki', a da nije učinio najviše što je mogao za svoj narod", kazao je Vučić o Milošu za koga je rekao da je bio stvaralac moderne srpske države i čovek čijim radom i delom Srbija može najviše da se ponosi.

Pitanje može biti samo za ili protiv sporazuma

Vučić je rekao da referendumsko pitanje može biti "da li ste za biselski sporazum ili ne", ali da to nikako ne može biti: da li Kosovo treba da ostane u Srbiji.

Vučić je u emisiji "Stav Srbije" na TV Prva podsetio da je Srbima sa severa ponuđeno da se održi referendum, ali da oni, u slučaju da većina podrži sporazum, moraju da ga prihvate i da učestvuju u njegovoj primeni.

On je rekao da u slučaju da sporazum na referendumu ne dobije podršku ne bi ostao na vlasti.

Sporazum je, objasnio je, "način da Srbija opstane, da ne budemo izlovani, da nam ne uvode vize", a u suprotnom on, kako je rekao, ne želi da učestvuje.

"Ako odgvor na referendumu bude negativan, to znači da nema više vlade", zaključio je Vučić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR